Main menu

header

654 5 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

În departamentul aranjării sprâncenelor, imaginația nu mai are limite și aproape nicio apariție nu mai surprinde. Totuși, există unele aranjamente care au stârnit reacții dintre cele mai aprinse și chiar au stabilit trenduri de urmat.

Coadă de cal

Anul 2017 nu se poate încheia, în materie de make-up, fără un „boom” al sprâncenelor. Cea mai recentă apariție este cea realizată de make-up artist Mary Jane, care a creat un look ce depășește ideea de inspirație: sprâncenele cu coadă de cal. Este foarte adevărat că pe segmentul aranjării părului această modă face epocă parcă mai ceva ca în anii ’60, dar extinderea modelului la sprâncene a surprins. Creația artistei nu include totuși fire de păr lungi prinse în acest mod, ci mult Photoshop, chiar dacă străbatem un timp al sprâncenelor cu fire lungi, model sârmă ghimpată sau pană. Totuși, unele admiratoare ale artistei s-au interesat deja de modul de confecționare a sprâncenelor coadă de cal și, mai mult, de cum le-ar putea aranja fără ajutorul programelor de calculator.

Nike și McDonald’s

654 5 2Când multă lume credea că s-a ajuns deja foarte departe în trendurile de aranjare a sprâncenelor, au intrat pe fir și fanii diferitelor produse. Așa au apărut sprâncenele cu forma simbolului Nike, realizate de un mare producător de cosmetice, sau McDonald’s, în funcție de ce preferă admiratorii, sportul sau mâncarea. În cazul celor din urmă, make-up artist Huda Kattan a decis să se distreze puțin și a dezvăluit fanilor o modalitate de a-și crea sprâncenele care să trimită cu gândul la marele lanț de fast-food. Așadar, se acoperă sprâncenele personale, apoi se trasează arcade ample în locul acestora. „Cred că acesta este vârful trendurilor în moda sprâncenelor”, afirmă Kattan, a cărei ispravă a fost urmărită de peste un milion de persoane pe rețelele de socializare, cu unele admiratoare reproducând imediat look-ul respectiv.

Împletite, unduite, strălucitoare

654 5 3Printre cele mai apreciate modele de sprâncene se află cele strălucitoare, cu sclipici care urmărește linia arcadei, în culori dintre cele mai diverse, sprâncenele cu linii unduite, mai line sau mai abrupte, modelele de cosițe împletite, cu linii neregulate și chiar sprâncenele cu o inimă decupată artistic în vârful arcadei, acolo unde forma este cea mai de efect. Per ansamblu, modelele de sprâncene ale anului 2017 încheie în stil mare o perioadă care a dat frâu liber imaginației și a creat modele care au depășit toate așteptările și au satisfăcut toate gusturile, mai mult sau mai puțin obișnuite.