Main menu

header

659 5 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în hairstyle din România, Cristi Pascu, dezvăluie principalele tendințe în coafură pentru luna decembrie, a Sărbătorilor de iarnă, dar şi a petrecerilor. Potrivit expertului, se poartă culorile vii, accesoriile, tunsorile scurte și rebele, dar şi mult sclipici, pietre Swarovski, podoabe inspirate din propunerile saloanelor londoneze sau pariziene de frumuseţe. Cristi Pascu este inițiatorul concursului „Cel mai bun hairstylist din România” și al „Academiei de Coafură Cristi Pascu”, prin care descoperă și lansează noi talente în industria frumuseții.

„Accentul cade pe culoarea părului”

659 5 2- Care sunt culorile la modă pentru părul doamnelor şi al domnişoarelor în această iarnă?

- Față de anul trecut, în luna decembrie a acestui an, accentul cade pe culoare în ceea ce priveşte hairstylingul. Se cer transformări radicale și spectaculoase în prag de Sărbători - părul vopsit în diverse nuanțe de gri, dar și fucsia, albastru și turcoaz. Decembrie va fi o lună veselă și ușor stridentă.

- Dar pentru cele care nu sunt adeptele unor schimbări majore, stridente? Există variante?

- Desigur. Se poartă în continuare culorile toamnei, nuanţele de arămiu, pornind de la cea aproape portocaliu până la blondul cu reflexe arămii. Aceste nuanţe se adresează în special blondelor care nu vor să facă o schimbare majoră de culoare, ci doar o nuanţare de sezon, o împrospătare a culorii şi care să fie la modă.

- Şi pentru brunete care ar fi varianta modernă?

- Brunetele au posibilitatea „îndulcirii” părului negru în nuanţe de ciocolatiu. Este maximum de schimbare. Sunt unele care doresc o modificare imediată şi radicală, cum ar fi de la brunet la blond platinat. Este bine de ştiut că, din punct de vedere tehnic, această schimbare este posibilă, dar cu riscuri mari pentru firul de păr, care se deteriorează. Pentru brunetele care-şi doresc o asemenea schimbare, eu propun decolorarea părului în etape, de la două la cinci, ceea ce înseamnă tot atâtea luni.

„Apelaţi la tunsori scurte și avangardiste!”

659 5 3- Care sunt tunsorile acestui sezon? Care sunt tendinţele în hairstyle feminin?

- În ceea ce privește tunsoarea, piața a trecut de la o extremă la alta. Dacă anul trecut era la mare căutare părul lung, care dădea astfel posibilitatea unor coafuri elaborate și spectaculoase, în acest an sunt în trend tunsorile scurte, rebele și avangardiste. Sunt mai ușor de aranjat și mult mai versatile. Aici ne referim la acele tunsori pixie care dau un aer androgin. Sunt uşor de întreţinut, foarte comode, uşor de purtat şi de aranjat. De asemenea, se poate schimba culoarea lunar. Există această tendinţă androgină în moda internaţională care a pătruns şi la noi. Un astfel de exemplu este tunsoarea Adelinei Pestriţu.

- Dar pentru cele care nu vor să renunţe la părul lung există variante moderne de coafură?

- Există o variantă foarte solicitată: aceea a bobului mediu texturizat. Este cea mai îndrăzneaţă propunere pentru părul mai lung. De fapt, este părul tuns până la umeri, franjurat, şi care poate fi aranjat în multe feluri.

- Bretonul este în continuare în tendinţe?

- În niciun caz nu se mai poartă bretonul gros. De obicei, în perioada de iarnă se revine la moda cu breton, dar în acest sezon e de preferat într-o variantă mai uşoară, subţiat.

„Aplicaţi podoabe metalice pentru un efect de preţiozitate”

659 5 4- Cum ne coafăm la petrecerile ce vor avea loc în perioada Sărbătorilor?

- În materie de coafură, tendința de glam se menține. Sunt în trend coafurile cu mult volum, cutele inspirate din filmele anilor ’40, wet-look-ul, dar și glitterul aplicat pe păr și tot felul de accesorii metalice, precum coronițe, agrafe cu pietre semiprețioase sau diademe. Se pot aplica pietre Swarovski, pene, şireturi strălucitoare. Aici putem aminti coafurile cu aer neglijent promovate de Casa Gucci - cocul neglijent şi susţinut cu şireturi strălucitoare. Toate aceste accesorii dau un efect de preţiozitate, preferat de multe domnişoare şi doamne în această perioadă. Acelaşi rol îl are şi glitterul, care se aplică din abundenţă peste coafură.

- Cum se aplică şi cum se curăţă acest praf strălucitor din păr?

- Există un spray special pentru aceste aplicaţii, dar şi un rimel pentru păr. Se curăţă la prima spălare. Pot fi utilizate diferite nuanţe de glitter, care trebuie asortat cu machiajul, dar şi potrivit tunsorii.

„Culorile acestui sezon sunt gri, dar și fucsia, albastru și turcoaz sau arămiu şi ciocolatiu“

„Doamnele trebuie să-şi pună în valoare calităţile şi să ascundă micile defecte“

- Ce faci pentru clientele care vor o coafură modernă, dar care nu li se potriveşte?

- Rolul unui haistylist este acela de a folosi experienţa şi de a colabora cu clienţii, având în minte un singur scop: să ajute oamenii să se simtă bine cu părul lor şi cu ei înşişi. Eu ofer sugestii şi idei în funcţie de nevoile individuale şi le arăt clientelor mele cum să-şi pună în valoare calităţile şi să ascundă micile defecte. O coafură la modă poate fi adaptată astfel încât să se potrivească tipului de faţă, trăsăturilor ş.a.m.d. Până la urmă, nimic nu te face să te simţi mai frumoasă decât o coafură la modă şi care să se muleze perfect pe personalitatea ta.