Main menu

header

663 4 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Ultimii ani au înregistrat o creștere spectaculoasă a procedurii de mărire a posteriorului prin „umflarea” feselor cu grăsime. Nu este doar o modă, este de-a dreptul un trend care, pe de o parte, îi îmbogățește pe chirurgii plasticieni, iar, pe de altă parte, reprezintă răspunsul la o incredibilă presiune a showbizului.

Femeile fac credite la bancă pentru a se opera

În ultimii cinci ani, numărul femeilor care au cerut să li se mărească fesele a crescut de cinci ori. Toate vor să arate precum celebritățile care beneficiază în mod natural de aceste forme și care sunt la modă, cum este Kim Kardashian. Femeile cu dare de mână merg la cabinete costisitoare, altele se îndatorează la bănci cu sume de mii de lire sterline pentru acest tip de intervenție și multe cad pradă celor care fac intervenții ieftine, dar extrem de riscante, ce pot pune viața în pericol, arată „Daily Mail”. „Femeile vor să arate ca voluptuoasele Bella Hadid, Iggy Azalea, Amber Rose sau Nicki Minaj, și pentru asta se supun unor intervenții foarte invazive”, punctează chirurgul plastician Gary Ross, din Manchester.

Posteriorul larg aduce contracte mai bune

Peste Ocean, lucrurile stau aproximativ la fel. În 2013, numărul intervențiilor de acest tip era dublu față de operațiile de umflare a feselor efectuate în anul anterior, potrivit datelor Asociației Americane a Chirurgilor Plasticieni. Și aici unele femei dau mii de dolari pentru procedură, altele optează pentru operațiile mai puțin costisitoare, dar mult mai nesigure. În plus, trendul impus de industria divertismentului cere fese mari, iar presiunea este enormă pentru oricine dorește să intre în această lume. „Cultura hip-hop celebrează un posterior larg”, atrage atenția agentul vedetelor Tee Ali. În 2011, prietena și clienta sa Claudia Aderotimi, în vârstă de 20 de ani, și-a pierdut viața în urma injectării unei substanțe ilegale care i s-a răspândit în corp. Potrivit lui Ali, Aderotimi făcea aceste injecții fiind convinsă că fesele mai mari o vor ajuta să pătrundă în industria muzicală. „Când tinerele cu posteriorul larg intră undeva, atrag imediat atenția. Primesc totul, de la băutură gratis la transport asigurat, plus contracte mai bune”, adaugă Ali.

Numărul procedurilor de transferare a grăsimii de pe abdomen și de pe coapse pe fese crește cu circa 13% pe an (Asociația Britanică a Chirurgilor Plasticieni)