Main menu

header

669 5 1de Roxana Istudor

La peste un secol de la realizarea primei culori pentru vopsirea părului, cea mai recentă tendință este o nuanță rafinată numită „Hollywood opal”.

Variațiune pe tema unicorn

Se spune că istoria se repetă, și acest lucru este valabil inclusiv pentru colorarea părului. Inspirat de modele vintage, trendul opal este o variantă adaptată mileniului trei a onduleurilor clasice. Ceea ce îi conferă unicitatea este totuși culoarea. Potrivit specialiștilor care au creat această tendință, inițial părul este vopsit blond, apoi se adaugă un accent de piersică și o ușoară nuanță de lavandă la rădăcini. „Este un vis, o variantă subtilă a culorii unicorn. Consider că nuanțele delicate vor domina anul 2018. Acest lucru este facilitat de numeroasele culori disponibile pe piață”, este de părere Mike Lowenstein, creatorul acestui look, care are un salon în Washington și care a devenit celebru pentru combinații ca roz-șerbet sau mentă-metalică.

Nu are nuanțe intermediare

669 5 2Cum se obține „Hollywood opal”? Totul începe cu o consultație a stării podoabei capilare, care trebuie să aibă inițial nivelul șapte (nuanță de blond sau mai deschis), notează allure.com. Cu ajutorul tehnicilor de iluminare se ridică nivelul culorii părului la zece (blond platinat). „Eliminăm tonurile secundare prin aplicarea unui toner violet, apoi realizăm o varietate de combinații pastel. Se aplică în funcție de rezultatul pașilor anteriori. Părul întotdeauna ne spune ce să facem și cum să abordăm rezultatul final”, explică Lowenstein. Un mare avantaj al acestui mix este acela că nu există nuanțe intermediare, mai exact părul nu va trece prin faze de blond, astfel încât intrarea periodică la salon pentru întreținerea acestei tendințe de ultimă oră nu este necesară.