Main menu

header

de Cristina Tache

Ceaşca de cafea ne face dimineaţa mai bună şi ne dă energie pentru toată ziua. Dar puţine dintre dumneavoastră ştiu că licoarea amăruie ne poate ajuta şi în menţinerea frumuseţii. Cafeaua reduce celulita, înlătură celulele moarte şi conferă părului strălucire. Descoperiţi cum acţionează cafeaua asupra organismului încercând următoarele tratamente. Păr mătăsos
Pregătiţi o cafea tare şi lăsaţi-o câteva minute să se răcească. Aplicaţi apoi pe părul uscat timp de 20 de minute, după care clătiţi cu apă călduţă din belşug. Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână. În scurt timp veţi observa că părul dumneavoastră este mai mătăsos şi are un aspect mai sănătos.

Mască revigorantă
Amestecaţi un sfert de cană cu zaţ de cafea cu un albuş de ou. Aplicaţi pe faţă şi pe gât, masând uşor. Lăsaţi să se usuce şi menţineţi 15 minute. La final, clătiţi cu apă caldă. Această mască face tenul mai ferm şi mai luminos, închide porii şi îndepărtează celulele moarte. Dacă aveţi pielea uscată, aplicaţi o loţiune hidratantă după acest tratament.

Cremă anticelulitică
Preparaţi o loţiune dintr-un sfert de cană cu zaţ de cafea şi o lingură cu ulei de măsline. Întindeţi compoziţia pe zonele afectate de celulită, împachetaţi-le cu folie de plastic şi lăsaţi să acţioneze 10-15 minute. Apoi îndepărtaţi folia şi faceţi un duş cu apă călduţă. Repetaţi de două ori pe săptămână, pentru rezultate bune. Proprietăţile zaţului sunt mai puternice dacă acesta este proaspăt.

Pont! Zaţul de cafea are şi proprietăţi dezodorizante. Atunci când vreţi să scăpaţi de mirosul de usturoi, ceapă sau peşte crud, frecaţi mâinile cu zaţ şi îndepărtaţi cu apă caldă.