Main menu

header

670 5 1de Valeria Roman şi Gabriela Comşa

Chiar dacă nu reprezintă o problemă medicală serioasă, care pune viața în pericol, cearcănele le dau de furcă mai ales femeilor. Reprezentantele sexului frumos sunt preocupate să le ascundă cu diferite produse cosmetice. Medicii esteticieni au vești bune pentru pacientele care vor să scape definitiv de cercurile negre din jurul ochilor. Doctor Laura Mocanu, de la Art Estetic Beauty Clinique, a explicat cum pot să dispară cearcănele cu doar o mică înțepătură. Este vorba despre o intervenție minim invazivă, care rezolvă cearcănele apărute din cauza înaintării în vârstă, a moștenirii genetice, a oboselii, a stresului, a plânsului prelungit, a lucrului îndelungat în fața computerului, precum și din pricina unei diete dezechilibrate. Pielea din jurul ochilor își recapătă fermitatea, iar machiajul nu mai este necesar decât la ocazii speciale.

„Intervenția este total nedureroasă”

670 5 2- Unele paciente se nasc cu cearcăne, altele le dobândesc. Pentru care categorie funcționează această procedură?

- Această procedură funcționează pentru toate tipurile de cearcăne, cu mențiunea că, dacă există o pierdere de volum (grăsime) mai accentuată, se apelează și la un filler (acid hialuronic) pentru a restabili volumul pierdut.

- Ce presupune intervenția de corectare a cearcănelor?

- Procedura este minim invazivă și nedureroasă. Se realizează doar două înțepături, câte una de fiecare parte, și se introduc substanțele cu ajutorul unui dispozitiv (canulă), care face în așa fel încât să fie minimalizată 100% orice traumă.

- Este o intervenție dureroasă?

- Sub nicio formă! Este total nedureroasă și se realizează în aproximativ 15-20 de minute. Folosind canula despre care vorbeam anterior eliminăm total durerea.

„Efectele maxime se instalează la trei-patru săptămâni”

670 5 3- Care sunt pașii acestei proceduri?

- În primul rând, demachierea, apoi dezinfectarea zonei și crearea accesului pentru canulă (o mică înțepătură). Urmează inserția canulei și depozitarea substanței. Pacienta poate pleca fără niciun traumatism și își poate relua activitatea imediat.

- Cât durează intervenția și cât timp se mențin efectele?

- Procedura durează 10-15 minute. Efectele apar imediat. Cu o mică înțepătură obținem un ten strălucitor. Un rezultat maxim de regenerare, ca și în cazul altor intervenții de ordin estetic, este la trei-patru săptămâni după injectare.

- Trebuie repetată pentru rezultate optime?

- Da, pentru cele mai bune efecte, intervenția se repetă la două luni.

- Câte ședințe sunt necesare pentru a scăpa de cearcănele adânci?

- Nu avem nevoie decât de o singură ședință de injectare cu acid hialuronic de consistență crescută.

„Rezultate modeste în cazuri de atipii de anatomie”

- Ați întâlnit cazuri în care intervenția nu a reparat ceea ce v-ați propus cu pacienta încă de la început? Din ce motive?

- Da, într-adevăr, se poate să avem și rezultate mai puțin fericite. Este cazul acelor paciente care prezintă atipii de anatomie a zonei respective sau al acelor doamne care metabolizează foarte repede produsul.

- Ce vârste au femeile care vi se adresează?

- Este cunoscut faptul că doamnele sunt preocupate să arate cât mai bine de la vârste fragede. Avem paciente cu vârste cuprinse între 19 și 60 de ani.

- Cât costă să-ți corectezi cearcănele în clinica dumneavoastră?

- Prețul acestei proceduri variază între 225 și 300 de euro, în funcție de produsul folosit și de cantitatea injectată fiecărei paciente.

„Procedura este minim invazivă și se realizează în aproximativ 15-20 de minute“

„Propun corecţia după vârsta de 27-28 de ani“

- De la ce vârstă este recomandată această intervenție, având în vedere că poate fi inclusă în seria micilor operații estetice?

- După o consultație, pacientei i se prescriu tratamente estetice în funcție de vârstă. Eu recomand corecția cearcănelor de la vârsta de 27-28 de ani.