Main menu

header

de Cristina Tache

Microdermabraziunea este unul dintre cele mai bune tratamente pentru refacerea ţesuturilor şi cel mai popular tratament cosmetic noninvaziv. Microdermabraziunea înseamnă mai mult decât exfolierea pielii, dar este mai blândă decât peelingurile chimice. Spre deosebire de dermabraziune, microdermabraziunea nu foloseşte particule de diamant şi nu lasă porii deschişi şi pielea înroşită câteva zile după tratament!

Estompează ridurile
Microdermabraziunea foloseşte particule de cristale de oxid de aluminiu. Microcristalele sunt pulverizate pe piele, iar apoi, cu ajutorul unui aparat special, se masează pielea, astfel încât să se elimine celulele moarte, impurităţile din pori şi pielea să devină mai catifelată şi mai fermă. După tratament, pielea arată mai curată, mai catifelată, iar ridurile sunt estompat.

Îndepărtează petele pigmentare
Din fericire, în zilele noastre putem face tratamente de microdermabraziune şi acasă. Pe piaţă există diverse kit-uri de microdermabraziune, ce includ creme cu microcristale, loţiuni posttratament, bureţi pentru exfoliere, instrumente pentru aplicat. Printr-un astfel de tratament îndepărtaţi celulele moarte de la suprafaţa pielii printr-o exfoliere intensă. Repetând procedura în fiecare săptămână, veţi observa o îmbunătăţire a aspectului pielii, dispariţia petelor pigmentare şi a celor provocate de soare. Cu un pachet bun de microdermabraziune veţi obţine rezultate vizibile fără să mergeţi la SPA sau la un cabinet dermatologic.

Demachierea, baza oricărui tratament
Înainte de a urma tratamentul acasă, faceţi un test, pentru a vă asigura că nu sunteţi alergică la ingredientele din produse. Tratamentul efectuat acasă este mult mai blând decât cel profesionist. Dacă nu observaţi reacţii adverse la nivelul pielii, urmaţi paşii de mai jos:
- curăţaţi faţa cu un demachiant blând, îndepărtând toate urmele de machiaj şi de sebum;
- folosiţi aplicatorul din pachet şi întindeţi crema pe piele, masând uşor, timp de două-trei minute. Fiţi atente să acoperiţi toate zonele feţei!;
- clătiţi faţa cu apă călduţă şi curăţaţi aplicatorul;
- aplicaţi loţiunea calmantă.

Atuurile acestui tratament

- închide şi micşorează porii;
- activează producţia de colagen şi de elastină;
- stimulează circulaţia sangvină;
- reduce liniile fine şi ridurile;
- îmbunătăţeşte aspectul pielii;
- stimulează regenerarea celulelor;
- reduce petele pigmentare şi pe cele cauzate de îmbătrânire;
- catifelează pielea, îi conferă fermitate şi o revitalizează;
- ţine sub control acneea şi pregăteşte pielea pentru ingredienţii activi din creme şi din loţiuni.

Atenţie! La finalul şedinţei de microdermabraziune, pielea va fi puţin roşie pentru câteva ore. Evitaţi să aplicaţi machiaj cel puţin cinci ore după tratament şi limitaţi expunerea la soare timp o săptămână după aceea. Tratamentul este eficient pentru toate tipurile de piele.