Main menu

header

677 4 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Cine credea că florile în păr sunt o podoabă a trecutului sau a modei hippie s-a înșelat. O demonstrează un model de hairstyling care a luat cu asalt internetul: împletiturile sub formă de trandafir.

Simplu de executat acasă

Florile în părul și coafurile femeilor sunt o modă care pare a nu apune niciodată pe deplin. Romantismul pe care îl evocă o astfel de imagine a generat o inspirație de zile mari pentru stilista Alison Valsamis, din Fairfield, Connecticut. Specialista a realizat o împletitură trandafir, care din clipa apariției pe internet a stârnit un val de entuziasm, până acolo încât se anunță a fi marea senzație a hairstylingului 2018. Popularitatea acestei coafuri simple, dar fermecătoare, este dată nu doar de impresia pe care o lasă, ci și de faptul că este relativ simplu de executat acasă, chiar și de persoane mai lipsite de îndemânare când vine vorba despre aranjarea părului.

Alternanțe de model spic

677 4 2Doritoare să împărtășească lumii întregi maniera simplă de execuție a acestei impresionante aranjări a părului, stilista a explicat, pentru „Allure”, cum se face: „Pentru a crea acești trandafiri încep cu trei șuvițe împletite strâns, rulate pe post de centru al întregii coafuri. Apoi alternez două tipuri de împletitură spic, depărtate, pentru a crea adâncime, și finisez tot cu o împletitură spic din trei șuvițe, trasă în afară doar la extremitate, pentru a crea impresia de petală a unui trandafir înflorit”, detaliază Valsamis. Pentru persoanele care doresc să încerce acest look romantic în confortul de acasă, pe contul de socializare al specialistei în îngrijirea părului există un tutorial dedicat.

Mici secrete de execuție

677 4 3Creatoarea acestui look care crește în popularitate pe zi ce trece dezvăluie și câteva secrete de execuție. Potrivit stilistei, este important ca pe parcursul realizării coafurii să lucrați cu secțiuni mici de împletituri, pentru a asigura crearea mai multor straturi, ce vor conferi adâncime coafurii. Mai departe, șuvițele se despart întotdeauna din vârf spre bază și de la dreapta spre stânga. În plus, pentru a preveni „învolburarea” părului, generată de manevrele multiple, puteți aplica puțin gel înainte de împletire, pentru a ține șuvițele la locul lor în timp ce lucrați.

Împletitura trandafir, cu toate variațiunile pe această temă, se anunță a fi un trend de amploare pentru sezonul nunților 2018