Main menu

header

681 4 2de Roxana Istudor şi Eduard Popa

Petele întunecate care apar la nivelul tenului odată cu înaintarea în vârstă sunt, pe de o parte, inofensive, dar, pe de altă parte, foarte inestetice, întrucât sunt prezente în locurile cel mai expuse: față, gât, piept, umeri. Din fericire, există remedii naturiste împotriva acestor inamici ai frumuseții la vârsta a treia.

Zeama de lămâie, înălbitor natural

681 4 3Acidul citric din zeama de lămâie este un înălbitor natural și un exfoliant de excepție. Ca urmare, are capacitatea de a reduce rapid și vizibil petele generate de înaintarea în vârstă și nu este nevoie decât să aplicați cu un bețișor cu vată minunatul suc direct pe petele cu pricina. Lăsați să acționeze cât mai mult timp cu putință și nu uitați că acest suc crește sensibilitatea pielii la radiațiile solare, deci lăsați-l să se usuce bine înainte de a ieși afară. Dacă aplicați tratamentul de două ori pe zi, veți remarca rezultate îmbucurătoare după doar câteva săptămâni.

Oțetul din cidru de mere diluează nuanța închisă

Binecunoscut pentru tratarea naturală a petelor generate de expunerea la soare, oțetul din cidru de mere este un leac și pentru petele vârstei, care în majoritatea cazurilor au la bază exact sesiunile de plajă adunate de-a lungul vieții. Așadar, cu ajutorul acizilor din acest oțet, culoarea petelor este diluată treptat, în mod natural. Pentru a preveni uscarea zonelor tamponate cu oțet, diluați-l cu apă sau combinați-l cu ulei de măsline. Aplicați zilnic și mențineți minimum 20 de minute.

Hreanul încetinește producția de melanină

Substanța responsabilă cu acest tip de pigmentare este melanina, iar producerea sa de organism poate fi încetinită de hrean. Prin conținutul de vitamina C, acest condiment crește circulația periferică, acționează ca antioxidant și contribuie masiv la eliminarea toxinelor. Se poate aplica pe zonele cu pete după ce a fost dat pe răzătoarea cu găuri mici și se menține 20 de minute, apoi se înlătură prin clătire. Rezultatele se văd dacă tratamentul este făcut regulat, de câteva ori pe săptămână. O altă formulă este maceratul de hrean, realizat din zece centimetri de rădăcină de hrean ras amestecat cu 1/4 ceșcuță cu oțet din cidru de mere. Se lasă două săptămâni, apoi se strecoară și se aplică local, pe zonele cu probleme. Tratamentul se repetă de trei ori pe zi, timp de cel puțin o lună.

Sucul de ceapă, excelent exfoliant

681 4 4Prin compușii săi, sucul de ceapă acționează asupra petelor întunecate și ca antiseptic, și ca redutabil exfoliant. Cea mai eficientă metodă este să tăiați o ceapă și să frecați zona afectată cu suc extras din miez, de două-trei ori pe zi. O rețetă similară, cu efecte foarte bune, este amestecul realizat dintr-o linguriță cu suc de ceapă și două lingurițe cu miere, care se aplică pe zonele afectate timp de 15 minute. Și acest tratament se poate face de două ori pe zi, iar o spălare riguroasă va înlătura mirosul specific al cepei. De altfel, aceasta este o opțiune des întâlnită în rândul persoanelor a căror piele nu reacționează foarte bine la aciditatea oțetului sau lămâii.

Papaya curăță

Deja celebră pentru capacitatea de a reduce semnele îmbătrânirii, papaya acționează prin enzimele sale, înlăturând roșeața, exfoliind cu blândețe și în general curățând în profunzime orice ten cu probleme. Aceste calități sunt valabile și pentru petele care apar odată cu vârsta. Așadar, tăiați o felie de papaya proaspătă și presați pulpa pe partea de piele cu pete. Mențineți 20 de minute, apoi clătiți. O altă formulă este zdrobirea miezului de fruct cu o furculiță, apoi aplicarea pastei rezultate pe toată fața, unde se ține 15-20 de minute. Folosit zilnic, remediul nu doar că va avea efect asupra petelor, ci va acționa asupra întregului ten, luminându-l.

Iaurtul dezvăluie piele nouă

681 4 5Acidul lactic prezent în iaurt este renumit pentru eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii, vădind straturile de piele nouă. Este un remediu excelent, în aceste condiții, și pentru petele de vârstă. Se aplică direct pe față, se lasă să acționeze 20 de minute, apoi se clătește cu apă rece. Dacă doriți rezultate și mai rapide, puneți iaurt pe pete și lăsați-l pe față peste noapte. Se poate combina cu ovăz și cu zeamă de lămâie, într-o mască ce se menține pe ten 30 de minute. Repetați procedeul de mai multe ori pe săptămână, cu rezultate excelente. Un alt produs lactat care are acțiune benefică este zerul, utilizat prin tradiție împotriva petelor mai închise care pot apărea și la vârste mai tinere. Grație compușilor săi, zerul are ca efect luminarea pielii și atenuarea petelor, fără să cauzeze vreo iritație. Se aplică direct pe zonele afectate și se înlătură după 20 de minute.

Uleiul de ricin hidratează și purifică

Vindecător de tradiție al pielii afectate de arsuri soare și de alte iritații, anticearcăn redutabil, uleiul de ricin vine și în ajutorul persoanelor care au pete generate de înaintarea în vârstă. Se poate aplica direct pe zonele cu probleme și se masează până este absorbit complet. Acest procedeu se repetă de două ori pe zi, dimineața și seara, iar după o lună încep să se vadă efectele. În cazul în care pielea este de tip uscat, se poate face un amestec din ulei de ricin și puțin ulei de cocos sau de măsline, pentru un plus de hidratare.

Prima linie de apărare împotriva petelor care apar odată cu îmbătrânirea este protecția solară, care se utilizează zilnic, cu factor de 25 sau mai mare

Gelul de aloe vera, renumit vindecător al problemelor pielii

Gelul de aloe vera este un renumit vindecător al problemelor pielii, regulă ce se aplică și când vine vorba despre petele vârstei. Dacă aveți planta acasă, doar puneți sucul care rezultă din ruperea unei frunze pe locul afectat și, grație faptului că nu este agresiv deloc cu pielea, lichidul poate rămâne pe locul cu probleme, înlăturându-se prin clătire doar dacă zona devine lipicioasă. Sucul de aloe vera se poate procura și din comerț, și este la fel de eficient împotriva petelor de vârstă.