Main menu

header

684 5 1de Andreea Radu şi Victoria Dumitru

Când vine vorba despre frumusețe, lăsarea pielii de pe față, gât, decolteu, abdomen sau brațe ne dă mari bătăi de cap. O vizită la medicul estetician și o intervenție chirurgicală ne pot scăpa de aspectul de piele „căzută”. Dacă, însă, ne dorim să amânăm o astfel de intervenție, doctor Nico Ferariu (foto), chirurg și estetician, ne recomandă tratamentul preferat al vedetelor de la Hollywood, mai ales înaintea evenimentelor importante.

„La finalul fiecărei ședințe este vizibilă fermitatea pielii”

684 5 2- Odată cu trecerea timpului, efectele îmbătrânirii sunt tot mai vizibile. Ce putem face pentru a amâna intervenția chirurgicală?

- În calitate de medic estetician, vă pot spune că intervenția chirurgicală oferă rezultatele dorite în cel mai scurt timp. Tehnologia de ultimă generație ne permite însă să amânăm operația. În clinica noastră punem la dispoziția clientelor o tehnologie modernă de rejuvenare și de corectare a laxității tegumentare (excesul de piele). Skin Tyte - disponibil pe platforma laser Sciton Joule - eliberează lumină infraroșie într-o secvență rapidă de impulsuri ușoare. Ele se repetă pe zona de tratament, în funcție de necesitate. La finalul fiecărei ședințe este vizibilă fermitatea pielii. Durata tratamentului este de 30-40 de minute, în funcţie de zona tratată. Tratamentul este o alternativă la alte proceduri invazive. Rezulta- tele persistă între doi și trei ani.

- Ce alte beneficii oferă acest tip de tratament?

- Nu este dureros, nu necesită anestezie sau timp de recuperare, pacientul își poate relua activitatea zilnică obișnuită, iar rezultatele sunt vizibile imediat. Spre deosebire de alte proceduri estetice, această metodă garantează un control optim al intervenției, obținându-se o piele fermă și tonifiată, textură tegumentară vizibil îmbunătățită, precum și reducerea ridurilor.

„Generează o contracție imediată a fibrelor de colagen”

684 5 3- Ne puteți explica felul în care funcționează această tehnologie?

- Tehnologia modernă de rejuvenare și de corectare a laxității tegumentare folosește lumina laser, ce pătrunde în profunzimea straturilor pielii pentru a încălzi selectiv dermul și hipodermul, unde există fibre de colagen. Încălzirea locală generează o contracție imediată a fibrelor de colagen și, în același timp, stimulează metabolismul fibroblastiilor, accelerând pro- ducția de noi fibre de colagen și de elastină și regenerarea acestora. Contracția fibrelor de colagen și regenerarea depozitelor de colagen și de elastină conferă fermitate și elasticitate pielii, asigurându-i un aspect sănătos și întinerit. Sistemele de răcire încorporate în piesa cu care se realizează tratamentul protejează straturile superficiale, pentru a înlătura riscul de complicații (arsuri) și pentru a conferi pielii un timp de recuperare foarte scurt.

- Cum se realizează aceste tratamente?

- Înainte de începerea tratamentului, în cadrul consultului de specialitate se face o evaluare atentă și se stabilește un program personalizat, în funcție de necesitățile fiecărui pacient. În plus, foarte importantă este și evoluția, pentru că avem rezultate spectaculoase după prima ședință și atunci pacienta are nevoie doar de două astfel de tratamente pe an.

„Se poate folosi pentru față, gât, decolteu, abdomen, brațe, coapse”

- Ce zone pot fi tratate?

- Tratamentul se poate aplica pe orice suprafață a corpului, pentru a îmbunătăți textura pielii. De regulă, se preferă această tehnologie pentru: conturarea liniei mandibulare (obraz „căzut”), a submentonului (bărbie dublă), diferite alte zone, precum față, gât, decolteu, abdomen, brațe, coapse, pentru a reduce, de asemenea, ridurile feței și a diminua dilatarea porilor, aspectul de celulită și vergeturile.

- Cât de importante sunt tratamentele de întinerire pentru o femeie?

- În primul rând, o femeie trebuie să se simtă frumoasă și să facă tot ce consideră că este necesar pentru asta. Fie că sunteți foarte naturală, fie că vreți mici îmbunătățiri estetice, un tratament de întinerire vă poate ajuta să vă păstrați încrederea în propria persoană. Moderația și bunul-simț își vor spune întotdeauna cuvântul în estetică și în rejuvenare. A face oamenii să își recapete încrederea în ei înșiși, pentru noi, medicii, este o experiență plină de satisfacții.

„Spre deosebire de alte proceduri estetice, această metodă asigură un control optim al intervenției, iar rezultatul final este natural, obținându-se o piele fermă și tonifiată, textură tegumentară vizibil îmbunătățită și ameliorarea ridurilor“

„Terapia este potrivită şi viitoarelor mirese“

- Care sunt momentele speciale pentru care recomandați terapia?

- Fiind o metodă cu efecte imediat vizibile, această terapie este recomandată și viitoarelor mirese. Așa cum vedetele de la Hollywood apelează la Skin Tyte înaintea unui eveniment important, la fel ar putea proceda și viitoarele mirese pentru cel mai frumos eveniment al vieții lor. După o singură ședință de tratament, mireasa va străluci la nuntă, iar machiajul va rezista mai bine pe un ten luminos și tonifiat.

„I-am aplicat acest tratament cu efecte de durată şi Laurei Zapata“

- La această terapie a apelat și actrița de telenovele din Mexic Laura Zapata, sora Thaliei. Ce ne puteți spune despre asta?

- Am fost fericiți că ne-a ales clinica. Pentru că s-a aflat doar câteva zile în țara noastră, i-am recomandat această terapie cu efecte de durată. Avea nevoie de un tratament cu efect de lifting, însă nu se punea problema unei intervenții chirurgicale. A fost foarte mulţumită și a promis că va reveni în toamna acestui an. După ce a ajuns în Mexic ne-a scris că este încântată și că rezultatele sunt uimitoare.