Main menu

header

690 5 1de Luana Mare şi Gabriela Comşa

Dacă vara trecută doamnele şi domnişoarele au preferat unghiile vopsite în culori electrizante şi cu floricele, cu picturi de sezon sau cu nenumărate pietricele colorate, anul acesta, modelele propuse sunt cele strălucitoare, cu logo-uri, cu desene abstracte sau cu rame, pietre discrete şi culori pale. Despre manichiura acestei veri ne-a vorbit Margareta Mihai (medalion), de la salonul VicMar din Bucureşti.

Nuanţe nude

690 5 2Fie că alegeţi tăieturi rotunde, pătrate, ascuţite sau migdală, manichiura acestei veri a cunoscut schimbări semnificative: nuanţele preferate sunt cele nude completate cu un desen elegant sau de un mic decor ce poate fi o bandă subţire sau orice alt desen discret pe una dintre unghii. Gama nude oferă numeroase variante, potrivite tuturor tipurilor de piele: roz-pudrat, pudră, caramel, vanilie, piersică, spumă cappucino sau milkshake, tente de bronz.

În culori optimiste

690 5 3La polul opus nuanţelor nude, în moda verii intră culorile tari ca galbenul, rozul, portocaliul, morcoviul, coral, chihlimbar, somon, dar şi roz baby doll, amarant, zmeură, magenta, bubble gum, roz clasic, roz candy. O altă preferinţă a acestei veri este manichiura în nuanţe de albastru, pornind de la nuanţa cerului până la albastru intens. Roşul nu se demodează niciodată, iar nuanţele acestei veri sunt de la cele aprinse până la bordo. Sunt în vogă nuanţele de coral sau roşu stacojiu, dar şi roşu carmin sau roşu-maro.

Picturi abstracte

Desenele abstracte înlocuiesc peisajele şi modelele cu flori din manichiura verii trecute. Dacă în 2017 tablourile în miniatură erau în vogă în împodobirea unghiilor, anul acesta vom opta pentru linii în diferite direcţii, puncte, picături aranjate haotic sau în ordine geometrică. Toate aceste desene abstracte se fac, de regulă, pe un fond nude cu linii colorate divers, până la patru culori diferite.

Manichiura brand

690 5 4Dacă aveţi o firmă preferată, puteţi alege să-i puneţi logo-ul pe unghii sau chiar numele. Sunt la modă pătrăţelele Burberry, benzile Gucci, crocodilul Lacoste, logo-ul Versace sau chiar Gmail...

Unghiile cu desene

Spre deosebire de vara anului trecut, în care manichiurile erau asezonate cu floricele viu colorate, anul acesta florile sunt mai discrete, stilizate, iar desenele amintesc de safari, au elemente grafice precum cele de pe blana animalelor sau chiar imitând pielea de şarpe sau de crocodil. Desenele sunt mai stilizate, aplicate pe nuanţă, de preferat nude.

Unghii „înrămate”

690 5 5Manichiura înrămată este unul dintre modelele lansate cu succes în acest an. Pe un fond de ojă în nuanţă aprinsă se trasează pe marginea unghiei o linie subţire cu o culoare diferită, contrastantă, vizibilă. Se creează un efect de ramă şi, de obicei, este în ton cu ţinuta, cu machiajul sau cu accesoriile purtate. Acest model se poate realiza pe unghii pătrate sau alungite, în formă de migdală, şi se mai poate combina cu cel al picturilor abstracte.

Cu efecte metalice

Culoarea cu efect metalic aplicată pe unghii este un alt model preferat al verii 2018. Strălucirea metalului nu este doar a aurului şi argintului, ci şi nuanţa cuprului, fierului ruginit, aluminiului sau aramei. Mai este folosit şi modelul oglinda holografică. Se pot aplica pe unghii scurte, medii, lungi, cu formă pătrată, rotundă, ascuţită.

Noul french

690 5 6Clasicul french a fost readus în atenţie şi adaptat unui stil modern. Fie dunga albă este colorată cu nuanţe puternice, fie se utilizează glitter la baza unghiei sau fâşii din folie de aluminiu. De asemenea, şi forma french-ului a suferit modificări: nu mai este obligatoriu pe unghie pătrată, ci poate urmări conturul natural al unghiei.

Construcţii arhitecturale

Revine moda unghiilor false ultralungi din trendul anilor ’90. Culorile şi aplicaţiile completează modelul. Nuanţe strălucitoare de auriu, flori, decoruri stridente, pene, pietre masive, toate fac parte din arhitectura manichiurilor extravagante din vara 2018.