Main menu

header

691 5 1de Călin Popa şi Victoria Dumitru

Buzele pline sunt jinduite de toate femeile care doresc să fie în ton cu moda. Și, cum multe dintre ele nu le au conform canoanelor, dar nici nu vor să și le mărească în cabinetul medicului plastician (cu rezultate dezastruoase în atâtea cazuri…), apelează la metode naturale pentru a obține doritul efect.

Exfolierea cu miere

691 5 2Prin exfoliere, buzele devin automat mai pline. Procedeul înlătură pielea moartă de la suprafața buzelor, reliefând în mod fermecător forma gurii. Exfolierea se poate realiza cu o serie de produse naturale dintre cele mai comune, care se găsesc în orice bucătărie. Primele pe listă, din perspectiva rezultatelor, sunt mierea și zahărul brun. Se face un amestec din cele două, în proporție de două lingurițe cu miere la una cu zahăr, se masează buzele cu această combinație, care apoi se lasă timp de trei minute. Se clătește foarte bine, apoi se aplică un balsam de buze tot natural, pe bază de ceară de albine. De altfel, mierea poate fi aplicată pe buze și lăsată peste noapte. A doua zi dimineață clătiți pur și simplu, pentru un efect surprinzător. Puteți utiliza pentru exfoliere și produse naturale dedicate, cum sunt gelurile sau vaselina. Folosind o periuță, masați buzele date cu produs, circular, timp de un minut.

„Umflare” cu piper Cayenne

Piperul Cayenne este un condiment puternic, binecunoscut, care are capacitatea de a stimula circulația sangvină, inclusiv la nivelul buzelor. Se amestecă pudră de piper Cayenne cu suficientă apă cât să rezulte o pastă. Se aplică pe buze și se lasă să acționeze timp de zece minute, cu atenție să nu introduceți combinația în cavitatea bucală. La finalul răstimpului clătiți foarte bine. „Umflătura” provocată de condiment este complet naturală, iar efectul este uimitor. Pentru că piperul poate irita ușor sau chiar poate usca buzele, este indicat să aplicați imediat după clătire un balsam gras, hrănitor și calmant. Se poate folosi metoda de două-trei ori pe săptămână.

Stimulare cu ulei esențial de scorțișoară

Un alt condiment foarte popular care poate fi utilizat cu succes pentru un aspect de buze mai pline în mod natural este uleiul esențial de scorțișoară. Puternic și aromat, stimulează pielea, făcând buzele să arate mult mai voluminoase. Se folosește în combinație cu balsamul de buze natural, iar când cele două sunt complet omogenizate, se aplică pe buze. Dată fiind puterea uleiului esențial, combinația nu se menține mai mult de cinci minute, iar procedeul se poate repeta doar de două ori pe săptămână. Este formula ideală pentru o petrecere sau un eveniment.

Prospețime cu un cub de gheață

691 5 3Gheața împrospătează buzele, făcându-le să arate nu doar mai roșii și mai vibrante, ci și mai pline. De asemenea, poate înlătura celulele moarte, efectuând o exfoliere blândă. Metoda este de masare a buzelor, ușor, cu un cub de gheață, cu mișcări circulare, timp de trei minute. La final, apăsați buzele de două-trei ori, ceea ce va accelera circulația sangvină la nivelul buzelor, arată darklipstips.com. Cele mai bune momente pentru a face acest exercițiu sunt înainte de a pleca de acasă sau seara, la întoarcere.

Exerciții speciale

691 5 4Ca și în cazul altor părți ale corpului, buzele pot beneficia din plin de anumite exerciții speciale, destinate obținerii unui aspect mai plin. Mișcările imaginate de specialiști au ca urmare imediată sporirea producției de colagen la nivelul buzelor, iar ca efect mărirea acestora. Este recomandat să nu aveți nimic pe buze când executați exercițiile. Unul ar fi să fluierați, altul să presați buzele una de cealaltă cu putere și să mențineți câte două secunde, repetând de zece ori pe zi. De asemenea, cu buzele presate puteți încerca să zâmbiți, ridicând cu degetele colțurile buzelor și menținând timp de cinci secunde. Se poate repeta de cinci ori pe zi, cu rezultate excelente. Totodată, puteți mări volumul buzelor mișcându-le de la stânga la dreapta în timp ce le mențineți foarte strânse. Se repetă de trei ori pe zi.

Folosiți bază de ruj nude

691 5 5Pentru un aspect foarte plin al buzelor, mai ales dacă faceți exercițiile arătate sau folosiți metodele naturale care au acest efect, specialiștii recomandă tonuri nude atunci când alegeți baza pentru rujurile sau balsamurile de buze utilizate în mod curent. Acesta este mai mult un truc optic, dar ajută foarte mult, după cum arată specialiștii în make-up, care, dacă le cereți să vă facă buze mai pline, recurg la o bază nude înainte de a aplica o altă culoare. Același procedeu asigură menținerea îndelungată a rujului. În același context, se recomandă evitarea unui ruj foarte închis dacă vă doriți un aspect mai plin al buzelor, întrucât acest tip de nuanțe „strâng” vizual, având, așadar, efectul contrar. În plus, vă fac să arătați mai în vârstă.

Volum cu ulei de cocos

691 5 6Un ingredient cu rezultate notabile dacă vă doriți buze mai pline în mod natural este uleiul de cocos. Rețeta este simplă și cu efecte rapide: amestecați 1/3 lingură cu unt de cacao topit cu 20 de picături de ulei de migdale și 1 lingură cu ulei de cocos. Dacă sunteți foarte grăbită și aveți nevoie de un make-up reușit pe buze mai pline, aplicați această formulă, care va avea rezultate îmbucurătoare. De asemenea, și uleiul esențial de mentă poate fi utilizat cu succes în același scop.

Evitați produsele destinate unui aspect mai plin al buzelor care conțin chimicale, alegând în schimb balsamuri cu ingrediente naturale (extracte de plante în special)

Accentuaţi colţurile

691 5 7Pentru că în prezent există o mulțime de soluții naturale când vine vorba despre make-up (așa-numitele farduri vegane), este bine să realizați un foarte bun contur al buzelor dacă vă doriți un aspect mai plin al acestora. Colțurile în special trebuie să beneficieze de toată atenția, o linie perfectă în această zonă dând impresia de buze mai mari și, per ansamblu, o gură mai sănătoasă. După ce ați realizat un contur foarte bun puteți aplica rujul sau balsamul preferat.