Main menu

header

cotnari wide

691 4 1de Adrian Barna şi Eduard Popa

Mimosa tenuiflora sau „arborele pielii”, cum mai este cunoscută, este renumită pentru capacitatea sa de a reface epiderma afectată de diferiţi factori. Aceasta regenerează în profunzime ţesuturile pielii, are capacitatea de a stimula producerea de colagen și de elastină, aspect deosebit de important pentru regenerarea ţesuturilor. Încă din anii ’90 este folosită pe scară largă ca ingredient în diverse produse destinate cicatrizării şi regenerării ţesutului cutanat.

Vine de hac vergeturilor

Pudra de mimoză este un activ cosmetic cu proprietăţi de regenerare cutanată forte, util pentru pielea afectată de cicatrice, răni, arsuri, eczeme sau vergeturi. Pudra este obţinută din coaja „arborelui pielii”, extractul de mimoză folosindu-se din timpuri străvechi, iar astăzi fiind inclus cu succes într-o serie de aplicaţii cutanate. Numeroasele experimente realizate de-a lungul timpului au demonstrat puterea cicatrizantă a acestui produs. Flavonoidele ce se găsesc în pudra de mimoză reduc permeabilitatea şi întârzie procesul de îmbătrânire fiziologică a pielii, în vreme ce taninurile au efect astringent și calmant, iar microelementele joacă un rol important în protecția și regenerarea celulară. Pudra de mimoză se poate folosi preventiv şi curativ în cazul vergeturilor, ulceraţiilor venoase, dermatitelor, eczemelor, arsurilor uşoare, arsurilor solare, psoriazisului, herpesului, al scalpului cu mătreaţă şi îngrijeşte pielea afectată de acnee, rozacee, cicatrice postacnee şi pori dilataţi.

Se foloseşte şi în aplicaţii antibacteriene şi antifungice

Puteţi folosi pudra de mimoză în creme de zi şi de noapte pentru orice tip de ten, cu sau fără probleme. Poate fi întrebuinţaţă şi în aplicaţii antibacteriene şi antifungice, în tratamente antiage, tratamente intensive de regenerare cutanată, în loţiuni, seruri, geluri, măşti pentru ten, măşti capilare, cataplasme, în compoziţii „after sun”, ba chiar şi în şampon, gel de duş şi ca ingredient în săpunuri.

În loţiuni se include sub formă de macerat

În creme, loţiuni şi diverse preparate cosmetice, pudra de mimoză se include sub formă de macerat apos în concentraţie uzuală de 10%. În emulsii, maceratul constituie faza apoasă, iar cel hidroglicerinic se prepară astfel: se amestecă 10 g pudră cu 10 ml glicerină şi 90 ml apă plată. Compoziţia se lasă la macerat într-un recipient curat şi dezinfectat, bine închis, în loc răcoros şi ferit de lumină. După 24 de ore se filtrează cu ajutorul unui tifon. Maceratul filtrat se foloseşte imediat sau se poate conserva. Se poate prepara, de asemenea, şi un macerat fără glicerină, urmând indicaţiile date anterior.

Pentru măştile faciale o puteţi folosi împreună cu argilă, miere, gel de aloe vera sau cu orice alt ingredient benefic tenului