Main menu

header

696 4 4de Călin Popa şi Florica Pintea

Lumea modei mai face un pas în anii 1980-1990 odată cu intrarea în prim-plan a ținutelor verde neon, introduse în mai toate colecțiile toamnă-iarnă 2018 și promovate intens de vedete de top, ca Blake Lively.

Reinterpretarea temelor anilor disco

Pentru cei care și-au imaginat că reinterpretarea temelor anilor disco s-a epuizat odată cu gloss-ul introdus peste tot în cosmetic și cu modelele de coafuri tip Julia Roberts în „Frumușica”, toamna 2018 mai vine cu o nouă surpriză: piesele vestimentare fluorescente, verde neon, care atrag privirile și scot din anonimat orice ținută. Această nuanță plină de strălucire a dat semne de revenire în modă încă de la începutul anului și s-a dovedit o sursă de inspirație pe perioada verii, cu Rihanna mare fan - aproape fiecare piesă a colecției sale „Fenty x Puma” are un accent de verde neon. Nume mari ale modei, ca Marc Jacobs sau Jeremy Scott, precum și colecțiile Delpozo, Maryam Nassir Zadeh, Carolina Herrera, Prabal Gurung sau Christian Siriano au îmbrățișat trendul care pentru sezonul de toamnă se extinde spectaculos. În plus, Blake Lively a dat un mare impuls trendului, apărând într-o ținută integrală din această culoare.

Se potrivește de minune cu purple, culoarea anului 2018

696 4 5Pentru noul sezon, verdele neon este inclus de marii designeri în primul rând în eșarfe - este cazul Prada. Mai departe, rochiile, pantalonii și bluzele cu gâtul înalt completează trendul la care se adaugă fustele ample. Sonia Rykiel, Moschino, Tom Ford și Balmain au lăsat să „vorbească” în verde neon numeroase piese din colecțiile lor pentru toamnă-iarnă 2018, iar ca urmare, șocanta nuanță defilează deja pe străzi. Verdele neon, dar și alte „surate” fluorescente (roz, orange), sunt adăugate obligatoriu la ținute de oricare doamnă sau domnișoară care dorește să fie în trend. Plus că se potrivește de minune, spun specialiștii, cu marea culoare a anului 2018, purple.

Cum faceţi nuanța să vă avantajeze

696 4 6Întrucât verdele neon nu este neapărat o nuanță care să avantajeze pe oricine, experții oferă o serie de sfaturi pentru a o introduce cu succes în garderobă. Înainte de orice, folosiți-o (măcar inițial) în doze mici. Mai exact, nu optați pentru o ținută integral verde neon. Poate fi riscant dacă nu mergeți la vreun eveniment, întrucât nu este o culoare confortabil de purtat toată ziua, mai ales dacă aveți programul încărcat sau lucrați într-o corporație și ar putea interveni vreo ședință. Așadar, mergeți pe alegerea unei curele verde neon, a unei eșarfe, chiar a unei bentițe, dacă sunteți brunetă sau șatenă. De asemenea, puteți purta o poșetă care să aibă un accent din această nuanță sau, dacă sunteți genul sportiv, o pereche de pantofi de sport cu o tușă fluorescentă.

Verdele neon poate fi introdus cu ușurință în accesorii. De pildă, o pereche de cercei cu această nuanță vă va scoate chipul în evidență imediat dacă purtați o ținută albastru-marin, neagră, ciocolatie sau gri