Main menu

header

699 4 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Doamnele și domnișoarele care respectă regulile modei sunt conștiente că marele val al trecerii spre produse naturale, cu impact cât mai mic asupra mediului, este de durată. În aceste condiții, de la periuța de dinți la șervețelele demachiante, totul trebuie să fie fără plastic pentru oricine dorește să fie în trendul frumuseții cu component de responsabilitate.

Deodorantul din plante

Pe piață există formule de deodorant natural foarte prietenoase cu mediul și care, în plus, elimină temerile că substanțele chimice, aflate din belșug în antiperspirantele standard, ar putea afecta sănătatea utilizatoarelor. Este vorba despre formulele pe bază de extracte naturale, de minerale, de fructe sau de ierburi, care se comercializează în ambalaje biodegradabile și conțin substanțe ce vă pot face numai bine, conferindu-vă, în același timp, și un miros foarte fresh.

Discuri demachiante cu ulei de cocos

699 4 3Dacă ajungeți în excursie în locuri în care apa nu curge la liber de la un robinet și nu există varianta spălatului pe față, cum faceți, totuși, o bună curățare a tenului care are nevoie de îngrijire după ce l-au bătut soarele și vântul? Cu ajutorul discurilor demachiante cu ulei de cocos. Biodegradabile, simplu de folosit, eficiente și fără urmă de plastic sau de chimicale, aceste șervete sunt formula ideală și pentru tenul care trebuie reîmprospătat, și pentru pădurea splendidă în care vă relaxați și căreia nu vreți să-i faceți niciun rău cu chimicalele din cosmetice.

Periuța de dinți cu cărbune

699 4 4În sezonul vacanțelor în aer liber, dar nu numai, cosmeticele fără plastic trebuie să fie parte integrantă a oricărui bagaj de călătorie sau set de fiecare zi. A face valiza pentru camping poate însemna, în trendul actual, o periuță de dinți cu mâner din bambus, contribuție personală la eliberarea planetei de resturile din plastic (numai în SUA ajung la gunoi 1 miliard de periuțe de dinți din plastic în fiecare an). În timp ce acasă puteți folosi varianta electrică, în deplasare este binevenită periuța de dinți biodegradabilă, cu perii infuzați cu carbon, nu doar naturală, sănătoasă și eficientă, ci și prietenoasă cu mediul - se degradează complet în șase luni.

Pasta de dinţi solidă, sub formă de granule, complet naturală, poate fi o alternativă la formulele actuale, mai ales atunci când vă aflați în vacanță, pentru că generează „zero resturi“. Doar mestecați granulele speciale, apoi periați dinții

Tampoane organice

Perioada lunară delicată a femeilor a devenit o problemă mondială din perspectiva impactului asupra mediului, din cauza tampoanelor absorbante. Potrivit Conservation Society, 20 de astfel de tampoane există la fiecare 100 de metri de țărm de mare sau de ocean. Dar există și invenții care pot opri acest dezastru ecologic: variantele de tampoane biodegradabile. Organice, fără plastic, acestea sunt la fel de eficiente pentru a vă asigura protecția și confortul, în plus nemaiafectând milioane de viețuitoare marine.