Main menu

header

710 5 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Nu toate femeile au ochi mari, cu privirea pătrunzătoare, dar asta nu le împiedică pe doamne și pe domnișoare să poată folosi câteva trucuri simple de machiaj cu care se poate conferi iluzia unor ochi mult măriți, strălucitori și captivanți.

Highlighter pentru un plus de deschidere

Se aproprie Sărbătorile și petrecerile se vor ține lanț, așa că nu strică să aveți în arsenalul de make-up festiv - dar nu numai - câteva trucuri pentru a obține prin machiaj ochi mult măriți. Nu este complicat și nici costisitor. Așa cum vă folosiți de extensii pentru șuvițe mai lungi și mai bogate, tot astfel puteți apela la anumite secrete de make-up care să dea iluzia unei priviri cuceritoare și strălucitoare. De la stăpânirea tehnicii conturului la genele rimelate, machiajul vă stă la dispoziție pentru transformarea perfectă, punctează elle.com. Înainte de orice, specialiștii vă sfătuiesc să iluminați colţurile interne ale ochiului şi arcadele cu ajutorul unui highlighter. Acest truc vă ajută să adăugați un plus de deschidere ochilor.

Folosiți fard perlat

În primul rând, pentru a obține imaginea de ochi mai mari folosiți fard perlat. Nu sidefat! Fardurile sidefate atrag, într-adevăr, mai multă lumină în zona ochilor, însă îi poate face să pară spălăciţi. În plus, fardurile sidefate sunt mai pretenţioase şi necesită un machiaj al feței foarte bine echilibrat, altfel efectul este dezastruos. De partea cealaltă, fardurile mate sunt foarte frumoase şi adaugă un plus de mister privirii, însă pentru impresia de ochi mai mari, fardul perlat este alegerea ideală. Cu o textură catifelată şi puţin pigment strălucitor, acesta scoate cel mai bine în evidenţă privirea şi vă ajută să obţineți acel efect de mărire mult dorit. Cele mai bune nuanţe sunt cele neutre (bejurile, culoarea şampaniei, marourile), dar şi mov-lavandă, bordo sau roz-auriu.

Conturul face diferența

Conturați pleoapa imobilă cu un fard maro mediu, care, la rândul său, face ca ochii să pară mai mari, deoarece „mută” mai jos linia inferioară a ochilor. Folosind o perie mică, difuzați culoarea în sensul arcadei, apoi plasați iluminator din centrul ochiului spre exterior, tot pe pleoapa imobilă, pentru un efect 3D. Iar pentru a scoate și mai mult în evidență mărirea ochilor, puteți realiza colțuri contrastante. Pentru acest pas folosiți culori opuse la colțurile fiecărui ochi, interioare și exterioare. O „aripă” închisă la culoare în exteriorul ochiului va prelungi forma acestuia, mai ales dacă ați plasat deja iluminatorul. Ochii cu formă felină ar putea deveni astfel gigantici. Linia conturului interior se păstrează destul de subţire, deoarece cu cât o faceți mai groasă, cu atât va atenua efectul de mărire oferit de fardul perlat.

Specialiștii în make-up atrag atenția asupra importanței formei sprâncenelor, care trebuie pensate în așa fel încât să întregească imaginea de ochi mai mari

Gene de păpuşă

Indiferent de vârstă sau de ocazie, genele trebuie să arate perfect, fiind esențiale pentru percepția de ochi mai mari. Dacă aveți gene false sau extensii, acestea nu trebuie decât să corespundă evenimentului și momentului zilei, iar în rest ați scăpat de grijă. În schimb, dacă aveți gene naturale, este bine ca în momentul în care realizați machiajul special destinat imaginii de ochi mai mari să le curbați, apoi să le dați cu două rânduri de mascara, pentru a vă asigura că și ultimul firicel are porția potrivită de rimel. Este bine să încercați, de asemenea, să curbați genele în sus cât mai mult în colțul exterior al ochilor, ca să amplificați imaginea de mărire.