Main menu

header

712 4 2de Călin Popa şi Florinel Dumitru

Mineral natural extras din mine sau din zăcămintele de suprafaţă, piatra de alaun este un deodorant natural de excepție, având, în paralel, și alte beneficii pentru frumusețe.

Potrivită şi pentru persoanele alergice

Piatra de alaun este inodoră şi hipoalergenică, cu proprietăţi antibacteriene, astringente şi hemostatice. Acest mineral are rolul de a inhiba dezvoltarea bacteriilor, blocând astfel apariţia mirosurilor neplăcute, prin formarea la nivelul pielii a unui film invizibil de săruri minerale. Lasă pielea să respire și nu intervine asupra glandelor sudoripare, forțându-le să se închidă. Grație calităților sale, piatra de alaun este potrivită şi pentru persoanele alergice sau cu o piele sensibilă. De aceea, este recomandată pentru dezinfectarea și grăbirea vindecării zonelor acneice, în special datorită proprietăților sale astringente.

Tolerată de toate tipurile de piele

Simplu de utilizat, piatra de alaun se aplică pur și simplu pe pielea umezită. Faptul că este solubilă în apă determină formarea unei pelicule protectoare și naturale. Beneficiile sunt multiple. În primul rând, este un produs tolerat de toate tipurile de piele. Apoi, având un efect antiseptic şi astringent, această piatră acoperă epiderma şi acţionează ca un ecran bactericid eficient, care omoară bacteriile vii. Mai departe, piatra de alaun nu are miros şi nu pătează hainele. În plus, este extrem de economică. Un stick cu piatră de 60 de grame are o durată de folosinţă de aproximativ un an.

Poate fi o eficientă loțiune după ras

Piatra de alaun are eficienţă maximă, asigurând prospeţimea şi curăţenia pe durata întregii zile. Pe lângă rolul de deodorant, piatra de alaun poate fi folosită şi de bărbaţi, ca loţiune după ras. Aceasta are proprietati antiseptice, împiedicând iritaţia, înroşirea, apariţia coşurilor, acneei şi a altor probleme de piele. De asemenea, piatra de alaun are efect hemostatic (opreşte micile sângerări, calmează arsurile și iritațiile din timpul depilării). Atunci când cumpărați un astfel de produs, pe eticheta acestuia trebuie să scrie „potassium alum”, nu „ammomium alum”, cel de-al doilea nefiind recomandat, din cauza eventualelor efecte negative asupra sănătății.

Se aplică întotdeauna pe trupul curat

Este foarte important ca piatra de alaun să fie umezită sau aplicată pe pielea umedă pentru a fi utilizată. Fie că se folosește apă sau o apă florală pentru umezire, nu ar trebui trecută peste piele mai mult de 5-10 secunde. Proprietățile sale astringente pot usca pielea și de aceea se recomandă utilizarea unei ape florale hidratante, cum ar fi cea de trandafiri, în cazul pielii uscate sau sensibile. Piatra de alaun se aplică întotdeauna pe pielea spălată, curată. Neavând niciun fel de componentă olfactivă, aceasta nu ascunde mirosurile neplăcute, ci doar le previne.

Piatra de alaun calmează mușcăturile de insecte și poate acționa ca un repelent natural