Main menu

header

de Cristina Tache

Genele lungi fascinează femeile şi bărbaţii deopotrivă. Nouă ne place să le purtăm, iar ei le admiră. Dacă natura nu ne-a înzestrat cu gene seducătoare, putem apela la inovaţiile din domeniu aplicând unele false.

Fabricate din păr uman sau animal
Genele false sunt disponibile în trei dimensiuni - scurte, medii şi lungi - şi în culori şi forme ce avantajează toate tipurile de ochi. Genele false sunt fabricate din păr uman sau animal. Genele individuale pot fi folosite pentru a umple golurile dintre genele naturale, dar sunt destul de greu de aplicat. Cele complete sunt simplu de aplicat, dar nu par naturale. Genele false se vând cu un lipici special pentru aplicarea lor. Este important să alegeţi genele false potrivite, care să vă pună în evidenţă ochii.

Utilizaţi-le corect!
Dar cum se aplică în mod corect genele false? În primul rând, aveţi nevoie de: o pereche de gene false, lipici special, o forfecuţă, o pensetă, un tuş de ochi, demachiant, dischete de bumbac. Apoi puteţi trece la următorii paşi:

Machiaţi-vă ca de obicei
Aplicaţi întotdeauna mai întâi machiajul şi apoi genele false. Folosiţi o bază pentru a crea un aspect uniform şi pudră pentru fixarea fardului. Asiguraţi-vă că genele sunt curate şi fără alte urme de machiaj sau rimel. Este indicat să nu folosiţi farduri cremoase, pentru că uleiul din acestea va îngreuna lipirea genelor.

Ajustaţi lungimea
Tăiaţi din lungimea şi lăţimea genelor false, pentru a se potrivi formei ochilor. Folosiţi o forfecuţă ascuţită. Înainte de a le lipi, tăiaţi-le întotdeauna!

Aplicaţi lipiciul
Lipiciul pentru gene false este incolor şi rezistent la apă. Aplicaţi un strat subţire de lipici la baza genelor şi lăsaţi să se usuce două-trei minute. Dacă folosiţi gene individuale, înmuiaţi baza fiecărui fir în lipici şi aşteptaţi câteva secunde.

Folosiţi penseta
Staţi în faţa unei oglinzi şi priviţi în jos. Poziţionaţi genele false chiar sub linia naturală a genelor şi apăsaţi uşor în jos câteva secunde. Luaţi firele întotdeauna cu o pensetă. Dacă folosiţi fire individuale, înmuiaţi-le baza în lipici, aplicaţi acolo unde este nevoie şi apăsaţi ca să se fixeze.

Ondulaţi şi rimelaţi
Genele false pot fi întoarse la fel ca şi cele naturale. Aplicaţi mascara pentru a îmbina genele false cu cele naturale. Umpleţi golurile cu tuş sau cu un creion de ochi.

Daţi-le jos înainte de culcare!

Daţi-le jos seara, înainte de culcare. Lipiciul special este de obicei pe bază de apă şi poate fi îndepărtat uşor cu apă sau cu demachiant. Folosiţi bureţei de vată îmbibaţi în apă caldă şi un demachiant blând. Ţineţi bureţelul pe ochi două-trei minute, pentru a înmuia lipiciul. Îndepărtaţi genele false cu grijă, fără să smulgeţi şi firele naturale. Curăţaţi genele false cu apă călduţă şi săpun, pentru a îndepărta urmele de mascara şi de murdărie.