Main menu

header

725 5 2de Călin Popa şi Adrian Barna

Datele statistice arată că în prezent există peste 100 de produse care includ pepenele roșu în formulele de înfrumusețare pe care le propun. Potrivit specialiștilor, deliciosul fruct a intrat „pe ușa din față” din farfurii direct în laboratoarele de înfrumusețare, unde reprezintă o revelație și, firește, un câștig.

Experiență răcoritoare, în paralel cu beneficii

Pepenele roșu este omniprezent în formulele de înfrumusețare actuale. Măști de față, balsamuri de buze, loțiuni hidratante, uleiuri pentru corp, serumuri etc. Deliciosul fruct care aduce aminte de vara înmiresmată este o vedetă a industriei frumuseții din motive bine întemeiate. „Extractul de pepene folosit pe piele furnizează o experiență plăcută, răcoritoare, în paralel cu beneficii însemnate pentru ten”, explică Amanda Cardiner, director de dezvoltare al companiei „Bliss”.

Hidratează și infuzează cu vitamina A

Specialiștii celor mai mari producători de cosmetice nu încetează să ridice în slăvi proprietățile produselor care au pepenele roșu printre ingrediente, iar unii dintre ei explică și motivele. „Produsele cu acest fruct furnizează sănătate și pielii, și părului. Având 92% apă, hidratează semnificativ, infuzează pielea cu vitamina A, foarte importantă pentru ten, și poate fi utilizat tot anul”, punctează Mariah Lightfoot, de la „Label Insight”.

Exfoliere și „baie” de nutrienți

Pentru persoanele care doresc să aștepte ca pepenele roșu copt la soare să stea la baza unor măști de înfrumusețare create acasă, iată câteva rețete. Pentru masca cu pepene roșu și miere aveți nevoie de cele două ingrediente în cantități egale. Pasați miezul de pepene, amestecați-l cu mierea, aplicați masca pe față și clătiți după 20 de minute. Pentru varianta de mască cu iaurt, destinată în special tenului gras, amestecați 1/4 pepene roșu de dimensiune mică cu o lingură cu iaurt probiotic. Masca obținută se lasă să acționeze pe față 15 minute, apoi se clătește cu apă călduță. Iar dacă doriți o exfoliere și o „baie” de nutrienți pe chip, puneți o lingură cu zeamă de lămâie în șase linguri cu suc de pepene roșu. Lăsați loțiunea să acționeze zece minute, apoi clătiți.

„Pepenele roșu este un superfruct cu puterea de a trata pielea într-o singură noapte“ (Sarah Lee, CEO al brandului coreean Glow Recipe)