Main menu

header

732 4 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Lumea întreagă vorbește tot mai mult despre Univers. Înfrumusețarea a „prins” imediat ideea și participă la preocuparea colectivă cu un model de machiaj numit galaxy, care are în centru ilustrarea pe chip a misteriosului Cosmos.

Constelații pe corp

Lumea de dincolo de Terra este un motiv de continuă curiozitate și stimulează creativitatea umană, care a introdus conceptul ca motiv în haine, bijuterii, artă plastică, chiar mâncare. Înfrumusețarea nu putea scăpa o temă atât de ofertantă, așa că în ultima perioadă, la evenimente speciale, dar nu numai, machiajul galaxy, care înseamnă, practic, o reflectare în nesfârșite variante a lumii de dincolo de Terra, este la ordinea zilei. Așadar, iubitoarele de frumos combinat cu mister își colorează chipul în culori vibrante, cosmice, punându-și constelațiile pe față și pe gât, uneori chiar pe toate părțile corpului neacoperite de vestimentație. Nefiind un machiaj subtil, nu se pretează rutinei zilnice, dar orice prilej de sărbătoare vă poate scoate în evidență cu o astfel de podoabă.

Produse de calitate, sub formă de pulbere

732 4 3Acest tip de machiaj cere ceva îndemânare, precum şi produse cosmetice de calitate. Este important ca acestea să fie cât mai rezistente, astfel încât, în jocul de culori folosit, nuanţele să nu se amestece între ele. De asemenea, este obligatoriu să aveţi farduri strălucitoare, de preferat sub formă de pulbere, care să poată fi întinse cât mai bine pe ten. Ceea ce caracterizează acest gen de make-up este faptul că acoperă aproape toată faţa, intensitatea culorilor rămânând la alegerea fiecărei persoane. Totodată, se poate opta doar pentru machiajul ochilor şi al frunţii sau doar pentru machiajul ochilor şi al obrajilor.

Model virtual transferat în moda reală

De regulă, nuanțele folosite pentru machiajul galaxy sunt cele ale cerului de la apus sau ale nopții albastre, cu toate culorile intermediare. Acestea nu doar pot alcătui o imagine memorabilă la orice petrecere, dar, de asemenea, pot acoperi unele defecte. De altfel, una dintre primele ilustrări ale machiajului galaxy vine de la un personaj virtual care folosea acest tip de make-up pentru a-și ascunde pistruii. Fanii acestei aplicații au transferat modelul în viața reală și astfel a apărut o adevărată modă. Chiar și un machiaj clasic poate fi actualizat foarte ușor cu câteva steluţe pictate pe zona arcardei.

Unele elemente care să adauge dramatism machiajului galaxy pot fi preluate de la stilul de make-up „îngheţat”

Bază de machiaj, iluminator, corector, fond de ten

Pentru a realiza acest tip de machiaj, este nevoie de o bază de machiaj, un iluminator, un corector şi un fond de ten strălucitor. Alegeți culori din paleta violet, gri, albastru şi intensificați totul cu negru. Tușul de ochi cu sclipici şi eyelinerul alb sunt un „must have” al machiajului galaxy. Cu ajutorul acestora se pot obţine constelaţiile dorite. Cât despre nuanţele de ruj, optaţi pentru culori metalizate şi, pentru mai multă intensitate, aplicaţi un luciu sidefat deasupra. Pentru a accentua machiajul, lipiţi în zona ochilor sau a pomeţilor strasuri de mici dimensiuni.