Main menu

header

736 4 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Expunerea prelungită la soare este o agresiune împotriva pielii care nu se traduce doar prin riduri, ci şi prin pete pigmentare, iar riscul de cancer crește. Pe de altă parte, tentația unui aspect bronzat este irezistibilă. Așadar, ce este de făcut pentru a obține acest look atrăgător fără efectele secundare amintite?

Opțiuni sănătoase

Pentru sănătate, mai precis în scopul fixării prețioasei vitamine D în organism, nu este nevoie de o expunere la soare mai lungă de 20 de minute, arată specialiștii. Dar în foarte multe cazuri, acest răstimp nu este suficient pentru a obține efectul de piele frumos bronzată pe care îl caută toate femeile vara și nu numai. Pentru a obține imaginea dorită fără a ne pune în pericol tenul sau chiar sănătatea, cremele autobronzante și machiajul bronze glow sunt opțiuni mult mai sănătoase. Una dintre vedetele cele mai proeminente care și-au creat un brand personal din acest look este Jennifer Lopez.

Perlele de pudră reflectă lumina

Una dintre cele mai simple și mai la îndemână formule pentru a obține un aspect ușor bronzat este reprezentat de perlele de pudră în nuanţe calde, cu pigmenţi care reflectă lumina și se aplică uşor. Oferă o nuanţă delicată de bronz, ca și luminozitate pielii. Introduceţi pensula de machiaj în recipientul cu perle şi suflaţi uşor apoi, pentru a îndepărta excesul. Aplicaţi pe față în mod uniform, pentru a obţine un efect bronzat, sau doar pe pomeţi, nas şi frunte, pentru un plus de luminozitate.

Autobronzant și iluminator

Machiajul bronze glow nu necesită efort sau multă îndemânare și nici nu consumă timp prețios. Singurul „must” este iluminatorul, care generează efecte vizuale remarcabile și pune în evidenţă frumuseţea naturală. Așadar, folosiți un autobronzant facial lejer, care oferă doar imaginea unui bronz sănătos, fără ridurile aferente, pe care îl aplicați seara. Dimineața amestecați fondul de ten cu iluminator lichid. Aplicați atât în pliul pleoapei, cât şi pe pomeţi, pe linia maxilarului, pe lateralele frunţii şi pe puntea nasului. Apoi puteți trece aceeaşi pensulă şi peste pleoape, pentru a armoniza întregul machiaj.

Actrița Sarah Lahbati recomandă folosirea unui ruj maroniu și pe buze și (puțin) pe pleoape, pentru ca machiajul bronze glow să pară superfinisat, prin aspectul final uniform