Main menu

header

739 4 2de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Cândva doar obiecte la care apelau hipioţii pentru a face impresie și a transmite mesaje de rebeliune socială, bijuteriile folosite la piercing și purtarea lor au devenit un trend și nimeni nu se mai poate considera „cool” fără aceste accesorii.

Se urmărește naturalețea formei urechii

739 4 3Celebritățile momentului au adus în prim-planul modei piercingul, iar în ultimii ani bijuteriile montate în urechi prin acest procedeu de înfrumusețare sunt tot mai savant așezate și tot mai prețioase. Răspândirea spectaculoasă a acestei mode a stimulat și creativitatea celor care imaginează modele pe această direcție. „Ceea ce face piercingul proaspăt și interesant este ideea că acum lucrăm cu ceea ce avem, cu naturalețea formei urechii, fără să fie nevoie să imaginăm un look complet nou”, explică specialista Cassi Lopez, de la New York Adorned.

Tehnici speciale pentru scurtarea timpului de vindecare

Anul 2019 și intrarea în sezonul cald au propulsat în prim-plan ornarea urechilor cu cât mai multe bijuterii, folosindu-se pentru lucrări elaborate toate stilurile de piercing. Varianta daith, de pildă, este un piercing foarte rar, care se efectuează în cel mai apropiat cartilaj al urechii, prin tehnica numită punch, mai uşoară şi pentru client, și pentru cel care execută piercingul. De asemenea, la mare căutare este piercingul prin metoda helix, prin care se montează bijuterii de la 1,2 milimetri până la 1,6 milimetri. Demn de menționat este faptul că există tehnici speciale care scurtează timpul de vindecare al piercingului, de la câteva luni la câteva săptămâni. În ceea ce privește tehnica targus, prin acest procedeu pot fi purtate toate tipurile de bijuterii.

Creatorii de modă aduc la marile defilări modele care poartă piercingurile ca pe adevărate opere de artă

Vedetele îşi arată podoabele

739 4 4Unele dintre cele mai purtate piercinguri sunt cele efectuate în lobul urechii. Acestea sunt cunoscute de multe secole în cultura occidentală. Și piercingurile de pe marginea superioară a urechii sunt în trend, așa cum au fost în ultimii 20 de ani. Printre vedetele de top care au popularizat piercingul până la a face o modă din acest tip de înfrumusețare se numără Kylie Jenner (foto sus), Rihanna (foto jos), Miley Cyrus, Kirstin Maldonado, Blac Chyna, Melanie Martinez, Lucy Hale.