Main menu

header

de Cristina Tache

Vara, fiecare femeie îşi expune picioarele fie că îi place sau nu. Dacă în timpul iernii uităm adeseori de îngrijirea picioarelor, în sezonul cald trebuie să fim foarte atente la aspectul lor. Astăzi vă învăţăm cum să vă trataţi picioarele pentru a arăta cât mai bine în sandalele preferate.

Exfoliaţi celulele moarte
Înmuiaţi picioarele câteva minute într-un vas cu apă călduţă. Apoi treceţi la tratamentul de exfoliere. Puteţi folosi un săpun gomant, o piatră ponce sau o mănuşă aspră pentru baie. Insistaţi pe călcâie, pentru că aici pielea se îngroaşă cel mai repede.

Catifelaţi călcâiele cu zeamă de lămâie
După ce clătiţi picioarele de produsul exfoliant, masaţi uşor pielea de la degete către glezne. Puteţi folosi loţiuni răcoritoare sau produse reparatoare. Dacă aveţi mari probleme cu călcâiele, puteţi aplica o cremă cu efect reparator, iar pe timpul nopţii să purtaţi şosete din bumbac.
Veţi obţine un plus de catifelare dacă veţi ţine picioarele într-o baie călduţă în care adăugaţi zeamă de lămâie. După zece minute veţi observa diferenţa.

Lapte dulce şi mentă cu efect revigorant
Puteţi obţine un efect tonic pentru picioare dacă amestecaţi o ceaşcă de lapte dulce, puţin săpun uscat şi o linguriţă cu extract de mentă. Aplicaţi această mixtură pe tălpi şi pe călcâie, iar apoi înfăşuraţi picioarele în folii de plastic. Menţineţi zece minute, după care clătiţi cu apă caldă.

Pedichiură impecabilă
Unghiile trebuie tăiate scurt, pilite şi date cu un lac incolor sau cu ojă. Este bine să alegeţi un lac de calitate, pentru că altfel vă veţi trezi cu un unghii îngălbenite.
Pentru rezultate mai eficiente, înainte de aplicarea ojei folosiţi un mic truc: ştergeţi unghiile cu un disc demachiant îmbibat în oţet, iar apoi aplicaţi lacul. Acesta va dura mai mult.