Main menu

header

de Cristina Tache

Avocado este un fruct delicios, folosit în multe preparate culinare. Însă are şi o mulţime de proprietăţi curative, ce l-au făcut ideal pentru uzul cosmetic. Conţinutul mare de vitaminele A, B, C şi E, proprietăţile antibacteriene şi antifungice îl recomandă pentru remedierea multor probleme ale pielii. Iată cum puteţi folosi fructul în beneficiul frumuseţii dumneavoastră.

Proprietăţile vindecătoare ale acestui fruct exotic îl recomandă drept un remediu eficient pentru calmarea pielii iritate. Un tratament bun este masca pe bază de avocado, ce se obţine din două linguri cu pulpă de fruct şi o linguriţă cu ulei de măsline. Se omogenizează amestecul, iar apoi se aplică pe faţă, ca o mască. Se lasă 15 minute să acţioneze, după care se curăţă cu apă călduţă. După două aplicări, iritaţiile vor dispărea.

Calmează arsurile solare
Avocado calmează arsurile cauzate de soare, redând pielii elasticitatea şi hidratând-o intens. Trebuie doar să desfaceţi un avocado, să îi scoateţi pulpa, să o pasaţi şi apoi să masaţi zonele arse de soare. Senzaţia de usturime va dispărea instantaneu, iar echilibrul pielii va fi restabilit.

Remediu steril pentru răni sau tăieturi
Avocado are proprietăţi antiinflamatorii şi antifungice, fiind un remediu steril pentru răni sau tăieturi. Pulpa de avocado aplicată pe o piele rănită sterilizează zona şi grăbeşte vindecarea.
ATENŢIE! Înainte de a face un tratament cu avocado, asiguraţi-vă că nu sunteţi alergică la acest fruct.

Alte beneficii
Uleiul natural extras din fructele de avocado este excelent pentru masajul de relaxare;
Consumul de avocado sau folosirea fructului ca tratament cosmetic ajută la vindecarea multor afecţiuni ale pielii, datorită conţinutului mare de antioxidanţi;
De asemenea, este util în probleme de circulaţie şi de digestie.