Main menu

header

744 5 1de Călin Popa şi Florica Pintea

În perioada de vară toridă, când pielea are de suportat agresiunea poluării, a caniculei și a razelor dăunătoare ale Soarelui, esențele faciale sunt o formulă lejeră și plină de beneficii nu doar de a scăpa de excesul de sebum, dar și de a hidrata și de a menține suplețea tenului.

Șapte straturi pentru întinerire

Esenţele faciale devin din ce în ce mai populare, mai ales pe timp de vară, când nu mai putem încărca tenul cu produse emoliente. Acest tip de îngrijire vine din Coreea, unde femeile pasionate de frumuseţe îl aplică în șapte straturi, pentru a-i conferi pielii o strălucire sănătoasă. Ele numesc acest proces „7 Skin Method” şi le ajută să arate mai tinere. „Metoda este simplă și implică aplicarea esenței faciale în șapte straturi succesive imediat după curățarea tenului”, explică Young-Ji Park, fondator al brandului coreean „Purpletale”.

Lasă porii să respire

744 5 2În Statele Unite şi în Europa, esenţele faciale sunt mai degrabă folosite ca prim pas al hidratării şi sunt preferate mai ales de persoanele cu ten gras şi acneic, care au nevoie de un produs lejer, ce lasă porii să respire. De asemenea, esențele faciale au un efect benefic incontestabil și în cazul persoanelor care au tenul uscat. Pentru a nu pierde nimic din prețiosul lichid care împrospătează imediat pielea, experții coreeni recomandă să turnați direct pe degete câteva picături pe care apoi să le mențineți la suprafața pielii până când lichidul este absorbit, notează elle.com.

Îmbogățite cu enzime și acid hialuronic

Mai ușoare decât serumurile, esențele faciale vin îmbogățite cu o mulțime de ingrediente active, printre care și renumitul acid hialuronic, de care beneficiază toate tipurile de ten, dar în special cel uscat. Dacă aveți un ten lipsit de strălucire, puteți opta pentru o esență facială cu pigmenți din perle, iar tenul cu tendință de îngrășare va fi fericit și radiant cu o esență fără uleiuri. De asemenea, există formule de esențe faciale cu enzime speciale, pentru chipuri marcate de semne sau un ten cu imperfecțiuni, precum și o compoziție cu alge, special destinată pielii sensibile.

Esențele faciale conțin un mare număr de extracte de plante, cu beneficii dintre cele mai diverse, de la zaharuri vegetale care au capacitatea de a reţine apa până la polifenoli din sânziene, ca şi lactobacili probiotici, care previn iritaţiile