Main menu

header

de Cristina Tache

Radiaţiile solare, apa mării sau cea din piscine pot duce la deteriorarea părului. Stiliştii şi dermatologii ne sfătuiesc să folosim măştile de păr în timpul verii, dar e bine de ştiut că ne putem bucura de beneficiile lor în orice anotimp.

Tratament hrănitor
Dacă aveţi păr uscat, vă propunem o mască hrănitoare extraordinară. Aveţi nevoie de un ou, o lingură cu oţet şi de două linguri cu ulei de măsline. Amestecaţi bine toate ingredientele şi aplicaţi pe tot părul, insistând pe vârfuri şi pe rădăcini. Masaţi scalpul şi lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute. Apoi clătiţi cu apă caldă.

Spuneţi adio vârfurilor despicate
Multe dintre femei se confruntă cu problema vârfurilor despicate ale firelor de păr. Ca să scăpaţi de ele aveţi nevoie de două linguri cu miere de albine, de o lingură cu oţet şi de o lingură cu ulei de migdale. Amestecaţi bine ingredientele şi aplicaţi pe vârfuri. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, după care clătiţi cu apă caldă.

Iaurt pentru păr gras
Pentru un păr gras, cel mai bun tratament este pe bază de iaurt. Aveţi nevoie de un ou şi 50 g de iaurt. Amestecaţi bine ingredientele şi aplicaţi masca pe părul spălat, ud. Lăsaţi masca pe păr timp de zece minute, după care clătiţi cu apă caldă.

Ricinul face miracole cu firele deteriorate
Dacă aveţi un păr deteriorat, amestecaţi două linguri cu ulei de ricin sau de migdale, o lingură cu lapte şi o fiolă de vitamina A. Aplicaţi masca pe toată lungimea părului şi lăsaţi să acţioneze o oră. Apoi, clătiţi bine şi spălaţi cu şamponul obţinut. Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână.

Cartofi şi miere împotriva căderii podoabei capilare
Dacă observaţi că pierdeţi mai mult păr decât de obicei, aveţi nevoie de un cartof potrivit, două linguri cu aloe vera şi de o lingură cu miere de albine. Curăţaţi cartoful şi stoarceţi sucul din el. Apoi amestecaţi două linguri cu suc de cartof, două linguri cu suc de aloe vera şi cu mierea. Cu soluţia obţinută masaţi bine rădăcinile părului şi scalpul. Acoperiţi părul cu un prosop. După 30 de minute clătiţi şi spălaţi părul cu şamponul obţinut. Repetaţi tratamentul de două ori pe săptămână.