Main menu

header

747 5 2de Călin Popa şi Gabriela Comşa

De fiecare dată când călătorește sau pur și simplu se plimbă, expertul în cosmetică și specialist al sprâncenelor Jared Bailey, de la Benefit Cosmetics, este atent la simetria pe care forma sprâncenelor o aduce chipului.

Corector care să mascheze firele rebele

Sprâncenele perfecte sunt astăzi o chestiune de simetrie și echilibru. „Atunci când vă ocupați de sprâncene, acestea sunt primele două aspecte pe care trebuie să le luați în considerare”, explică Bailey. Până la forma ideală, expertul dă câteva ponturi persoanelor care sunt grijulii cu aspectul sprâncenelor. „Ascundeți firele care nu vreți să se vadă cu ajutorul unui corector sau chiar cu un primer pe care să-l treceți peste zonele pe care le doriți ascunse”, spune Bailey.

Evidențierea formei naturale

Sprâncenele care se poartă tot mai mult sunt departe de a fi perfect trasate. Dar asta nu înseamnă că sunt neglijente. În schimb, trendul momentului este obținerea evidențierii formei naturale. „Cândva îmi trasam sprâncenele cu mare exactitate, dar acest trend este astăzi depășit. În prezent, încerc să scot cât mai mult în relief ceea ce am în mod natural”, punctează influencerul Patrick Starr. Acest efect se obține cu un periaj al bazei, apoi ridicarea sprâncenelor, tot cu ajutorul periei, notează „Vogue”. Pentru un plus de naturalețe, Bailey recomandă și recrearea din creion a imaginii de sprâncene pline, adăugând culoarea potrivită în spațiile unde firele nu sunt suficient de dese. „Nu uitați să nu apăsați prea tare pe aceste creioane speciale, care oricum au o nuanță foarte puternică”, avertizează Bailey.

Finisaj profesionist

Pensarea sprâncenelor poate fi mai ieftină decât procedeul de trasare cu ceară, dar nu este întotdeauna și cea mai sigură metodă de a obține forma perfectă. De aceea, Bailey afirmă că dacă totuși preferați pensatul, acesta trebuie lăsat în seama profesioniștilor: „Fiecare fir din sprâncene este conectat la un vas de sânge. Dacă acel vas este deteriorat, părul va înceta să crească. În schimb, trasarea cu ceară protejează foliculul de păr”.

Decideți linia finală a sprâncenelor ținând cont în mod obligatoriu de forma feței