Main menu

header

747 4 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

În căutarea frumuseții perfecte, multe femei aleargă după produse cosmetice scumpe, bine promovate prin reclame costisitoare. În acest timp, peste tot în jur există ingrediente naturale care au efecte cel puțin la fel de spectaculoase și în plus vin cu o mare diferență: nu expun pielea la agenți chimici.

Făină și suc de cartofi

Dacă ați avut o noapte mai lungă sau sunteți după o perioadă de efort care se vede pe chip, faceți o mască din două ingrediente pline de proteine: făină și suc de cartofi. Mai exact, amestecați într-un vas patru-cinci lingurițe cu făină în care adăugați suc de cartofi cruzi până obțineți o pastă pe care o aplicați pe față timp de 20 de minute, până se usucă. Dacă tratați tenul în acest fel de două ori pe săptămână vă puteți lua adio de la pete, semne ale oboselii, grăsime în exces sau roșeață.

Avocado cu miere

747 4 2Prin combinarea a doar două ingrediente naturale vă puteți îmbunătăți semnificativ aspectul pielii acționând din interior spre exterior, mai exact de la hrănirea epidermei spre efectul de la suprafață. Mai mult, versatilitatea combinațiilor naturale asigură țintirea oricărei probleme în mod personalizat. De pildă, pentru tenul normal spre uscat, o formulă ideală și accesibilă este combinația de avocado, curățat și pasat cu furculița, cu o linguriță cu miere. Amestecați bine, aplicați masca și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute. Repetând procedeul de câteva ori pe săptămână vă asigurați o piele impecabilă.

Apă de cocos și lapte praf

747 4 3Foarte multe produse cosmetice au la bază apa de cocos și laptele praf. Dar de ce să le cumpărați în cutiuțe și să nu preparați acasă această mască simplă, cu efecte uimitoare? Aveți nevoie de o linguriță cu lapte praf peste care puneți ușor apă de cocos, până rezultă un amestec cu consistență de pastă. Amestecați bine cele două ingrediente, apoi aplicați masca pe față și pe gât. Lăsați-o să acționeze până se usucă, apoi clătiți. Tenul va străluci ca niciodată și nu vă rămâne decât să-l tratați cu această combinație de două-trei ori pe săptămână.

Castravete și turmeric

Castravetele este considerat parte indispensabilă a oricărui ritual de înfrumusețare, mai ales din perspectiva hidratării și a efectului de răcorire a pielii. La rândul lui, turmericul este un condiment ale cărui proprietăți antiîmbătrânire i-au dus faima. Alăturate, cele două pot face minuni pentru aspectul de fiecare zi al pielii. Așadar, puneți 1/2 castravete fără coajă într-un blender și mixați-l până devine pastă. Apoi adăugați 1/2 linguriță cu turmeric. Amestecați și aplicați conținutul pe față, lăsându-l să acționeze timp de 15 minute. Țineți cont de faptul că turmericul poate păta, așa că este recomandat să faceți acest tratament seara, înainte de culcare.

Oțet de mere și apă

Oțetul de mere este mult mai mult decât un ingredient care garantează păstrarea siluetei încă de pe vremea lordului Byron; este un cocteil de pectină, potasiu, calciu și acid malic, toate substanțe de care tenul poate beneficia din plin. Aplicarea oțetului de mere pe pielea feței are, în plus, și un efect antibacterian și antiseptic renumit, ceea ce generează echilibrarea pH-ului, eliminarea grăsimii în exces, o bună exfoliere și o închidere a porilor care au tendința de a rămâne deschiși. Așadar, amestecați o parte oțet de mere cu patru părți apă distilată pentru ten normal și o parte oțet cu o parte apă distilată pentru tenul gras. Masați ușor tenul cu acest amestec, lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți. Veți observa că tenul este mai curat și mai elastic.

Papaya și zeamă de lămâie

747 4 4De la fructul de papaya, pielea poate absorbi substanțe capabile de o exfoliere blândă, complet naturală. În plus, enzimele pe care le conține protejează fața de o îmbătrânire prematură și vă scapă de ridurile fine. În combinație cu zeama de lămâie se obține un efect vizibil de iluminare și de curățare a tenului, inclusiv de atenuare a semnelor acneei. Pasta se face dintr-o jumătate de ceșcuţă cu pulpă de papaya şi zeama de la 1/2 lămâie. Amestecați-le bine, aplicați crema obținută pe față și lăsați timp de 20 de minute să-și facă efectul.

Ulei de cocos și cacao

747 4 5Foarte multe persoane cred că uleiul de cocos este doar pentru gătit, iar pudra de cacao doar pentru prăjituri, dar din aceste două ingrediente pline de proprietăți se poate face o mască naturală care vă va surprinde prin rezultate. Se face o pastă din două lingurițe cu pudră de cacao și o linguriță cu ulei de cocos topit pe baia de aburi. Odată amestecată bine, masca se aplică pe față și pe gât, se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi se clătește. Vă asigurați astfel că tenul a absorbit nutrienți de excepție din uleiul de cocos și beneficiază de efectele antiîmbătrânire pe care le generează pudra de cacao.

Migdale și miere

747 4 6Una dintre combinațiile cele mai redutabile pentru recâștigarea aspectului ferm, tineresc, al pielii este cea dintre migdale și miere. Primul ingredient asigură vitamine, antioxidanți, nutrienți pentru hidratare, iar cel de-al doilea este renumit pentru atenuarea petelor și hrănirea în profun- zime. Ca urmare, se face o mască din 15 migdale lăsate în apă rece câteva ore, apoi măcinate fin, și două lingurițe cu miere. Amestecați-le foarte bine, până obțineți o pastă care se aplică pe față și se lasă timp de 20 de minute. Repetarea procedurii de două ori pe săptămână va conferi tenului vigoare și luminozitate.

Cafea și ulei de cocos

Despre aplicarea măștilor cu cafea, foarte multe persoane au numai cuvinte de laudă. Este renumită pentru capacitatea de a curăța și de a exfolia cu delicatețe, eliminând celulele moarte și lăsând fața plină de strălucire. Al doilea ingredient care poate veni în completarea cafelei este uleiul de cocos. Puneți 1/2 linguriță cu cafea măcinată proaspăt într-un vas, apoi adăugați 1/2 linguriță cu ulei de cocos. Amestecați foarte bine și apoi aplicați folosind vârful degetelor efectuând un masaj ușor, circular. Lăsați să acționeze între 15 minute și o oră, apoi clătiți. Repetarea acestei proceduri de două-trei ori pe săptămână va asigura cele mai bune rezultate.

Roşii şi lapte

Roșiile sunt faimoase pentru faptul că albesc pielea, curățând-o de pete și conferindu-i o strălucire aparte. Există foarte multe produse cosmetice care au la bază această legumă, dar aveți la dispoziție și o variantă mult mai naturală și mai puțin costisitoare: amestecul roșiilor cu lapte. Mai precis, luați o roșie mică, tăiați-o pe jumătate și puneți bucățile într-un vas cu două linguri cu lapte. Feliile de roșie astfel tratate se aplică pe față astfel încât zeama să acopere toată suprafața tenului. După 15 minute, clătiți. Iar dacă doriți un efect spectaculos, lăsați să acționeze peste noapte.