Main menu

header

750 5 1de Călin Popa şi Eduard Popa

În ultima perioadă, industria frumuseții a introdus tot mai mult tehnologia în dispozitivele menite să mențină aspectul frumos al pielii acasă, în rutina de fiecare zi. De la îngrijirea corpului la combaterea unor afecțiuni ale tenului, aparatele de înfrumusețare sunt tot mai performante.

Atractive ca preț și ca efecte

Tot mai mici, tot mai accesibile și în același timp tot mai complexe, dispozitivele de înfrumusețare au ajuns la fel de obișnuite pe rafturile de acasă cum sunt condimentele în bucătărie. Nicio doamnă sau domnișoară preocupată de propriul aspect nu se mai poate lipsi de gadget-urile momentului, atractive și ca preț, și ca efecte. Giganții industriei scot pe bandă rulantă aparate din ce în ce mai sofisticate, garantând urmări benefice deopotrivă pentru sănătatea pielii, pentru aspectul său și, bineînțeles, certificând întârzierea îmbătrânirii. Pornind de la plasturele care controlează în timp real pH-ul pielii, dând alarma pentru hidratare, și continuând cu o serie întreagă de aparate cu lumini LED, tehnologia permite ca înfrumusețarea de fiecare zi să nu mai fie un lux.

Lifting... de aur

750 5 2„Batonul” de aur semnat de Jillian Dempsey a devenit, de la recenta sa lansare, unul dintre cei mai buni prieteni ai tenului sensibil. Realizat din aur de 24 de carate, inspirat de cosmetica japoneză, micul aparat este și o bijuterie, și un accesoriu pentru tratament. Și asta pentru că ridică și sculptează pielea feței, se adresează deopotrivă femeilor și bărbaților (starul Patrick Dempsey nu se mai poate lipsi de acest dispozitiv…) și are, în plus, efecte benefice în profunzime, cum sunt stimularea circulației sangvine la nivelul feței și relaxarea musculaturii prin intermediul micilor vibrații pe care le emite. Practic, Jillian Dempsey Gold Sculpting Bar, așa cum este denumit, imită un masaj cu efect de lifting… de aur. Pielea devine mai fermă și mai moale, iar utilizarea este foarte simplă: se apasă pe un buton și se mișcă aparatul în susul feței.

Peria care extrage impuritățile

Renumitul brand japonez ReFa a lansat recent prima perie cu tehnologie 3D sonică realizată manual. Inovația a prins imediat la publicul din întreaga lume preocupat de faptul că poluarea tot mai intensă a mediului înconjurător generează probleme serioase tuturor tipurilor de ten. Așa că producătorul s-a gândit la un dispozitiv care să poată asigura o curățare în ultraprofunzime, în straturile epidermei în care nu ajung aparatele existente și nici loțiunile sau cremele. Așa a luat naștere, cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră, Kumanofude, peria care extrage impuritățile cele mai adânc intrate în piele, și asta fără să aducă daune tenului. Dimpotrivă, acțiunea dispozitivului este ultrafină, vârfurile dispozitivului au lungimi diferite, pentru a „mătura” eficient murdăria, înlăturând-o apoi de la suprafață în modul cel mai delicat. Folosit în combinație cu loțiunea de curățare de fiecare zi, Kumanofude lasă tenul atât de proaspăt și de curat, încât clientele încântate afirmă că își doresc ca această senzație să dureze la infinit.

Scanarea totală

750 5 3Skin360 SkinScanner, produs al brandului Neutrogena, este asemuit cu un dermatolog personal. Și asta pentru că revoluționarul dispozitiv este la dispoziția utili- zatorului 24 de ore din 24 cu o scanare totală a pielii și implicit o detectare a oricăror probleme. Aparatul nu doar descoperă ce poate fi în neregulă cu tenul, ci oferă și recomandări. Utilizând lentile speciale, care măresc de 30 de ori, și opt lumini LED, dispozitivul analizează pielea și la suprafață și în straturile ascunse, furnizând un diagnostic foarte precis. „De asemenea, cu acest aparat puteți vedea în ce măsură se schimbă pielea de-a lungul timpului și mai ales dacă produsele pe care le folosiți au vreun efect. Aplicația inclusă în acest sistem este cu atât mai performantă și mai detaliată cu cât mai multe date sunt introduse pentru analiză”, punctează dermatologul Sejal Shah, din New York.

Trei lumini, cinci beneficii

Unul dintre cele mai bine vândute dispozitive de înfrumusețare ale momentului este Skin Inc Supplement Bar Optimizer Voyage Tri-Light++. Având la bază tehnologie NASA, aparatul poate fi de folos indiferent de natura problemei de piele pe care o puteți avea, de la hiperpigmentare la predispoziția pentru acnee. Are trei lumini LED cu efecte remarcabile și, potrivit dermatologului Melissa Levin, din New York, dispozitivul tratează eficient inflamațiile, stimulează producerea de colagen la nivelul pielii, anihilează bacteriile, echilibrează producția de sebum și fortifică tenul. De asemenea, aparatul este creditat cu capacitatea de a întări linia bărbiei și de a accelera hidratarea tenului, ceea ce are ca urmare un aspect mult întinerit al feței.

Masca de control

750 5 4MaskiD este un dispozitiv revoluționar, o micromască 3D care, cu ajutorul unei aplicații, este proiectată pe ecranul telefonului mobil și este personalizată în funcție de nevoile tenului și de forma feței utilizatorului. Masca este creată prin fotografierea foarte exactă a șase zone ale chipului, prin intermediul unor lentile speciale atașate și care scanează fața în cele mai mici detalii - liniile fine, dimensiunea porilor, nivelul de hidratare. Apoi recomandă formule perfecte de tratare a zonelor în funcție de problemele sesizate: agent de matifiere pentru „zona T”, acid hialuronic în zona obrajilor, loțiune de hidratare pentru frunte etc. După ce a terminat analiza, MaskiD furnizează un program complet de îngrijire, personalizat, detaliind ce ingrediente sunt necesare și unde, perfect potrivite cu forma feței și nevoile tenului.

Piața globală a dispozitivelor de înfrumusețare va ajunge la aproape 100 de miliarde de dolari în anul 2023

Energie „roşie“ antirid

750 5 5Ridurile, în special cele fine, care ajung sesizabile când sunt deja tot mai greu de combătut, au un inamic dotat cu tehnologie modernă - LightStim for Wrinkles. Acest dispozitiv este prevăzut cu un set de lumini care emană o energie „roșie” despre care experții și producătorul afirmă că are capacitatea de a reîntineri pielea, de a stimula producerea de colagen și de a face să pălească, prin utilizare regulată, ridurile și liniile fine. Potrivit pentru toate tipurile de ten, acest dispozitiv nu are nevoie de mai mult de trei minute de utilizare zilnică pentru a produce efectul scontat, ceea ce recomandă LightStim for Wrinkles pentru persoanele mereu în criză de timp.