Main menu

header

751 4 3de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Tenul are nevoie de hidratare și de protecție mereu. Unul dintre cele mai în vogă tratamente pentru un ten perfect, păstrat în cea mai bună condiție, este apa de cactus, noul panaceu descoperit de industria frumuseții.

Apără tenul de pierderea colagenului

Apa de cactus conține o mare concentrație de electroliți care hidratează pielea, precum și o cantitate importantă de antioxidanți, ceea ce asigură protecție în fața razelor UV. „Apa de cactus are proprietatea de a apăra tenul de agresiunea exterioară, de îmbătrânire prematură și de pierderea colagenului”, explică Lily Talakoub, de la Centrul de Dermatologie din McLean, SUA. Grație acestor calități, apa de cactus este recomandată tuturor tipurilor de ten. Acest produs hidratează pielea uscată, redă fermitatea celei obosite, o calmează pe cea iritată, o hrănește pe cea sensibilă și, datorită proprietăților sale antibacteriene, o tratează pe cea acneică.

Conferă pielii strălucire

751 4 4Apa de cactus are efecte spectaculoase asupra tenului și atunci când este băută. Potrivit chimistei Susie Wang, această băutură „este mai bine absorbită la nivelul organismului și este reținută de celulele veșnic însetate ale tenului, fiind plină de electroliți care conferă strălucire și suplețe pielii”. De asemenea, apa de cactus asigură un somn mai odihnitor, un nivel mai ridicat de energie și o scădere a crampelor menstruale. „Apa de cactus luptă cu radicalii liberi datorită conținutului său de taurină, care este un antioxidant redutabil, ce detoxifică și reduce inflamațiile pielii. De asemenea, conține vitamine, calciu, magneziu și fier, care susțin sistemul imunitar”, arată dermatologul Dendy Engelman.

Combate roşeaţa

Consumul apei de cactus are efecte certe asupra unora dintre cele mai frecvent întâlnite probleme ale tenului, cu precădere în sezonul rece: iritațiile, roșeața, depigmentarea. „Substanțele antiinflamatoare pe care le conține apa de cactus contribuie semnificativ la reducerea petelor de pe piele, micșorează cearcănele și aspectul de piele obosită, ajutând în același timp tenul să se mențină hidratat fără să adauge inutil zahăr în organism. Cu conținutul său de vitamine și antioxidanți, apa de cactus se poziționează în fruntea soluțiilor de îngrijire naturală a tenului”, adaugă dermatologul Rachel Nazarian.

Tratează psoriazisul

Apa de cactus este în topul recomandărilor nutriționiștilor, întrucât are capacitatea de a hidrata și de a remineraliza întregul organism. În aceste condiții, este foarte potrivită după sesiuni de exerciții fizice. „Apa de cactus reface stocul de fluide din organism, iar hidratarea vă va ajuta să vă continuați activitatea în cele mai bune condiții. Grație taurinei, apa de cactus reface țesutul muscular afectat de unele mișcări mai bruște. Totodată, este ideală pentru refacerea după o noapte nedormită, reduce inflamațiile cronice și tratează eficient psoriazisul”, punctează dieteticianul Amy Shapiro, din New York.

Aplicată pe piele în forma uleioasă care se găsește în comerț, apa de cactus împiedică pierderea apei la nivelul tenului

Bază pentru make-up

Puteți pune apa de cactus într-un recipient cu pulverizator și să vă stropiți fața cu ea peste zi. De asemenea, puteți ține la frigider bețișoare cu vată îmbibate în apă de cactus, pe care să le puneți pe ochii închiși dimineața sau o puteți folosi ca loțiune tonică de față, îmbunătățind aspectul pielii și pregătind-o pentru aplicarea cosmeticelor, arată byrdie.co.uk.