Main menu

header

753 5 1de Roxana Istudor şi Eduard Popa

În ultimii ani, îngrijirea tenului a căpătat dimensiuni cu totul noi, nemaivăzute până acum. Cu ajutorul descoperirilor tehnologiei (sau adaptării lor la industria frumuseții), au fost depășite noi frontiere ale obținerii facile și confortabile, din intimitatea căminului, a imaginii perfecte.

Tehnologia dronelor și îngrijirea tenului

753 5 2Pornind de la apariția dronelor, în urmă cu câțiva ani, combinată cu inovațiile medicale din lupta împotriva cancerului, cercetătorii islandezi promit foarte curând o metodă uimitoare de îngrijire a tenului. Mai exact, se prefigurează introducerea în piele a unor „peptine inteligente”, care ar transporta, asemenea dronelor, ingrediente esențiale frumuseții și sănătății tenului. Odată aplicată formula, aceste peptide caută un loc de „aterizare” (anumite celule-țintă, mai precis), apoi acționează ca o injecție cu botox: „drona” blochează semnalul spre mușchii care creează ridurile și liniile fine. Tot ce trebuie să vă amintiți este să aplicați formula, notează en.francais-express.com. Specialiștii sunt optimiști, întrucât această metodă ar putea avea ca urmare și îmbunătățirea producerii de celule noi sau ar putea ținti cu succes neplăceri ca hiperpigmentarea.

Retinol nano-încapsulat

Retinolul nu este nimic nou și, cel puțin până acum, a prezentat un neajuns important: iritațiile care apar după folosire în cazul multor femei cu tenul sensibil. Dar acest aspect este pe cale să se schimbe major prin procedeul nano-încapsulării. „Rezultatul este un retinol mult mai stabil și care este absorbit mult mai lent în piele, ceea ce face produsul semnificativ mai eficient, în paralel cu o diminuare vizibilă a efectului de iritație”, explică dermatologul Craig Kraffert, practician în California, SUA. Ideea care stă la baza acestui nou produs a fost generată de piață: era nevoie ca retinolul să fie eliberat în timp mai îndelungat. Nano-încapsularea furnizează asta, livrând aceleași efecte antiîmbătrânire pe o perioadă mai lungă, arată byrdie.co.uk.

Microdermabraziunea de ultimă generație

Anumite dispozitive care folosesc tehnologie de ultimă generație sunt o foarte bună opțiune pentru persoanele care vor să facă în intimitatea casei delicata operațiune de microdermabraziune. Este vorba despre sisteme care replică, la scară mai mică, toate procedurile pe care le puteți obține în cabinetele de specialitate: printr-o şlefuire controlată, se stimulează membrana pielii să producă celule noi. Astfel, regenerarea intervine din interior spre exterior, iar prin exfoliere se deschide drumul celulelor noi, care sunt împinse la suprafaţa epidermei. Efectele sunt cunoscute de foarte mulți utilizatori, de la cură- țarea în profunzime la netezirea liniilor fine, îndepărtarea impurităţilor şi celulelor moarte de la primul nivel al pielii, toate acestea având ca efect îmbunătăţirea aspectului şi texturii epidermei și implicit o strălucire și o prospețime remarcabile.

LED-uri antiacneice

753 5 3După 15 ani de studii intense la nivelul NASA, a fost certificat faptul că lumina emisă de LED-uri poate pătrunde în piele. Spre deosebire de ultravioletele furnizate de soare, această lumină este benefică. A fost suficient pentru specialiștii care încearcă de multă vreme să găsească un leac pentru una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale pielii: acneea. Ca urmare, a ajuns recent la îndemâna potențialilor utilizatori un dispozitiv înarmat cu o lumină LED exact potrivită pentru a distruge bac- teria care provoacă această boală și pentru a calma inflamațiile. „Anumite LED-uri cu lumină roșie pot pătrunde în straturile mai profunde ale pielii și îmbunătățesc producția de colagen”, argumentează medicul dermatolog și expert în lasere David J. Goldberg, din New York. Mai mult, dispozitivele care pot fi folosite acasă au între 10 și 20 de becuri, semnificativ mai puține decât miile folosite pe ecranele din cabinetele de specialitate. „Eficiența acestor aparate a fost demonstrată și funcționează pentru multe persoane”, afirmă Michael H. Gold, dermatolog din Nashville, SUA.

Picătura „magică”

Industria frumuseții din Coreea este de câțiva ani un pionier în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor în cosmetică. Cea mai recentă descoperire este așa-numita picătură „magică”, mai precis serul care se transformă pe loc într-un văl de picături minuscule în momentul în care produsul intră în contact cu pielea. Despre ce este vorba? Despre un lichid cu proprietăți remarcabile, cu efect instantaneu de calmare și răcorire a pielii. Imediat, tenul devine masiv hidratat, în paralel picăturile curățând în profunzime și optimizând la maximum capacitatea epidermei de a reține umezeala fără niciun strop de grăsime adăugată.

„Orice tehnologie suficient de avansată poate fi confundată cu magia“ (Sir Arthur C. Clarke, inventator și explorator)

Laserul antiîmbătrânire

753 5 4Denumit „Tria Age-Defying Laser”, dispozitivul revoluționar care a intrat în atenția a milioane de utilizatori are o calitate unică: este singurul de pe piață care furnizează tehnologia laser acasă. Rezultatele utilizării acestuia sunt considerate de excepție. „Stimulează producția de colagen, ajută la uniformizarea pigmentării și netezește ridurile fine. Totodată, pielea capătă un aspect radiant după utilizare”, explică medicul Elizabeth Tanzi, dermatolog în Maryland. Aparatul folosește o energie luminoasă care depășește stratul exterior al pielii, creând micro-leziuni pe care organismul se grăbește să le repare prin sporirea producției de colagen. În timp, ridurile, petele, semnele de expunere la soare și asprimea tenului dispar, fiind înlocuite cu o piele nouă, mult mai sănătoasă. Cercetările de piață au confirmat aceste efecte pentru circa 80% dintre utilizatorii care au menținut ritmul tratamentului zilnic, timp de 12 săptămâni, notează shape.com.