Main menu

header

753 4 1de Monica Beleneş şi Gabriela Comşa

Frumusețea nu constă numai în creme și în alte spoieli, ci vine și din interior. Așa că aceeași grijă pe care o acordați întreținerii corporale externe trebuie să se reflecte și în ceea ce consumați. Orice specialist în nutriție poate susţine această teorie și, dacă i-ați cere sfatul, v-ar spune să o puneți în aplicare. De aceea, când folosiți alimentele potrivite și pe post de măşti faciale veți radia la propriu.

Piele catifelată cu avocado și cacao

Avocado este bogat în antioxidanți și acizi grași esențiali, care vă ajută să aveți o piele mai catifelată și hidratată. De asemenea, veți proteja stratul de acizi grași care înconjoară celulele epidermei. Curățați-l de coajă și amestecați-l cu un sfert de cană cu smântână, pentru că aceasta conține acid lactic. Astfel veți putea exfolia celulele moarte cu acest preparat dacă-l aplicați pe faţă și îl lăsați să acționeze zece minute. Tot pentru piele este bună și cacaua. Consumată ca și aliment, are o concentrație mare de flavonoizi, niște antioxidanți care protejează pielea de soarele puternic. Iar pentru un ten mai frumos puteți turna pudră de cacao în apa de baie. Combinați o optime de cană cu pudră cu o treime de cană cu lapte degresat și apoi turnați amestecul în cadă. După ce ieșiți din apă, veți vedea că pielea dumneavoastră va fi mai catifelată.

Mai puține fire albe cu migdale

753 4 2Dacă observați că începe să vă apară fire albe, este bine să consumați mai multe migdale. Acestea conțin o enzimă care previne acumularea de peroxid de hidrogen în foliculi, element ce determină pierderea culorii părului. Mai mult, migdalele sunt bune și pentru exfoliere. Prăjiți un sfert de ceșcuţă cu migdale și amestecați-le cu două linguri cu ulei organic de nucă de cocos, până când obțineți o pastă. La duș, ungeți-vă pe piele cu pasta obținută și apoi clătiți.

Dinți sănătoși cu iaurt

Toți ne dorim o dantură sănătoasă și un zâmbet mai alb, dar nu toți știm că acestea se obțin și prin consumul de iaurt, datorită calciului și fosforului pe care le conține. În plus, iaurtul simplu este bogat în proteine, un element esențial pentru producerea colagenului. Pentru uz extern, folosiți-l pe post de mască de păr. Amestecați o jumătate de cană cu iaurt cu trei linguri cu miere și un gălbenuş și ungeți-vă pe păr, lăsând să acționeze timp de 15 minute.