Main menu

header

757 4 2de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Rutina de înfrumusețare nu poate fi completă fără atenția acordată pielii gâtului, de care depinde întregul ansamblu chip-decolteu. Ca urmare, există și pentru această zonă anumite formule cu eficiență demonstrată, la care puteți apela cu încredere.

Mierea hidratează în profunzime

Toată lumea știe cât de minunată este mierea pentru organism și, totodată, pentru frumusețe. În ceea ce privește zona pielii gâtului, nu există o variantă mai bună de hidratare decât acest produs, care se poate aplica direct pe piele. Lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți cu apă rece. După câteva repetări, veți constata că această zonă s-a schimbat mult în bine, pielea este mai tonifiată, mai suplă și, în plus, nu mai prezintă semnele caracteristice înaintării în vârstă. De altfel, mierea stă și la baza unei formule de mască pentru pielea gâtului. Amestecați o banană coaptă cu un albuș și o linguriță cu miere, aplicați pe gât și lăsați să acționeze 15 minute. Clătiți cu apă din abundență.

Gheața combate inflamațiile

757 4 3Este binecunoscut efectul gheții asupra pielii, iar cea din zona gâtului nu face excepție. Pentru a pune sângele în mișcare, a scăpa de inflamații și a conferi fermitate pielii, puneți trei cuburi de gheață într-o cârpă și masați zona timp de zece minute. Acest tratament poate fi aplicat de până la trei ori pe săptămână, iar rezultatele vor fi foarte rapide, exact ca în cazul tenului obosit care își recapătă vigoarea imediat ce ia contact cu gheața.

Roșia și ovăzul exfoliază natural

Exfolierea pielii gâtului este la fel de importantă ca a tenului, așadar puteți opta pentru măști naturale, preparate simplu, acasă, din ingrediente de calitate, dedicate acestui scop. Aveți nevoie de zeama unei lămâi, o roșie și cinci linguri cu fulgi de ovăz. Se amestecă întâi roșia pasată cu lămâia, se adaugă ovăzul și se aplică pe gât produsul rezultat. După 15 minute, se clătește cu apă rece. Veți observa rezultate după prima utilizare.

Masajul zilnic conferă fermitate

757 4 4Masajele efectuate în fiecare zi sunt printre cele mai bune metode de a vă întreține pielea gâtului. Se realizează simplu, cu aplicare prealabilă a unei creme hidratante. Pe măsură ce puneți crema, masați pielea gâtului de jos în sus, de la claviculă spre mandibulă. Odată cu îmbunătățirea circulației sangvine în această zonă, veți observa și beneficiile estetice ale acestei proceduri.