Main menu

header

de Cristina Tache

Masajul redă elasticitatea pielii, detensionează muşchii şi schimbă chiar şi starea de spirit. Tehnicile de reîntinerire facială provin din Ayurveda, ştiinţa vieţii, una dintre primele terapii homeopate, ce se ocupă de sănătate la nivel fizic, emoţional şi spiritual. Ayurveda spune că masajul este esenţial pentru sănătate şi pentru frumuseţe. Pielea îmbătrâneşte constant şi suferă modificări de-a lungul timpului, însă prin masaj ţesutul îşi poate recăpăta tonusul. Vă propunem câteva exerciţii de masaj facial.

Exerciţii de relaxare
- Strângeţi faţa, ca şi cum aţi dezaproba ceva, timp de cinci secunde, apoi relaxaţi, lăsând pielea să revină la normal, alte cinci secunde. Repetaţi exerciţiul de cinci ori;
- Puneţi mâinile pe părţile laterale ale capului, la colţurile sprâncenelor. Cu degetele arătătoare faceţi mişcări circulare, stimulând muşchii temporali, situaţi pe lateralele capului.
- Respiraţi adânc, zâmbiţi cu gura relaxată, ca şi cum aţi fi aflat o veste bună. Folosiţi acest exerciţiu pentru a elimina încordarea şi pentru a vă induce o stare de calm;
- Plimbaţi palmele pe obraz, încercând să îndepărtaţi urmele de încordare prin mişcări circulare cu vârful degetelor.
La finalul exerciţiilor, odihniţi-vă palmele cu blândeţe pe faţă, pentru a vă încărca astfel cu energie calorică.

Întârziaţi îmbătrânirea

În tinereţe, fibrele de colagen şi elastină existente în epidermă sunt flexibile şi rezistente. Cu trecerea anilor, aceste caracteristici scad treptat. În plus, pielea îmbătrâneşte şi din cauza deshidratării şi a încetinirii ritmului de regenerare a celulelor. Masajul, combinat cu o alimentaţie corectă şi cu produse de îngrijire facială, reduce ritmul de îmbătrânire a ţesuturilor. Pielea se păstrează elastică, iar tonusul general este cu mult îmbunătăţit.