Main menu

header

762 5 4de Călin Popa şi Florica Pintea

Scriitorul Simon Van Booy crede că „mâinile au propriul lor limbaj”. Componente importante ale ansamblului frumuseții feminine, acestea au nevoie de o îngrijire cel puțin egală cu cea a chipului, ba, după unii experți, chiar mai specială, date fiind expunerea mâinilor la tot felul de agresiuni și funcțiile multiple pe care le îndeplinesc.

Pielea subțire cere un plus de atenție

Mâinile sunt folosite extrem de des în fiecare zi, la majoritatea activităților. Expuse unor factori care le afectează aspectul, cum sunt schimbarea constantă de temperatură, vântul şi spălatul des, mâinile femeilor, atât de prezente în literatură și artă și, de asemenea, atât de importante, trebuie îngrijite cu atenție. Pielea de pe spatele lor este foarte subţire şi delicată, deci are nevoie de un plus de atenție. Este bine să observați rapid semnele care atestă suferința mâinilor: sunt uscate, pielea este aspră şi provoacă disconfort, apar crăpături mici, care ustură, pielea își pierde elasticitatea, intervin iritații sau pete.

Primul pas: protecția

Pentru a face mereu o impresie bună, trebuie să ştiți care sunt cele mai eficiente metode de îngrijire a mâinilor. În primul rând, protejați-le. Primul pas pentru îngrijirea mâinilor este adăpostirea lor de soare, vânt, frig şi produse chimice. În perioadele calde, folosiți o cremă cu factor de protecţie solară care să le protejeze de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Iarna, când afară este vânt puternic şi temperaturile scad sub zero grade, purtați mănuşi care să apere pielea de frig. Nu uitați de mănuşile de cauciuc atunci când spălați vase sau diferite obiecte din casă, dar şi când interacţionați cu orice fel de produs chimic, precum vopsea sau benzină.

Hidratare, emoliere, masaj

Pentru a hidrata mâinile, trebuie să folosiți produse de îngrijire, creme sau uleiuri special dedicate. În general, agenţii de umezire, precum glicerina, au rolul de a transfera umezeala din aer în piele și nu funcţionează dacă aerul este uscat. Pe de altă parte, formulele de emoliere pătrund în spaţiul dintre celule din stratul superior al epidermei şi înlocuiesc uleiurile lipsă din piele. Totodată, pentru a îmbunătăţi circulaţia la nivelul mâinilor, puteți recurge la un masaj efectuat în timp ce aplicați crema sau uleiul. Astfel, sistemul circulator va fi stimulat şi mâinile vor căpăta un aspect mai tânăr. Începeți prin mişcări circulare la nivelul palmei şi apoi masați fiecare deget în parte, de jos în sus.

Zahăr şi ulei de măsline pentru exfoliere

Atunci când pielea mâinilor are un aspect uscat, inestetic, este semn că are nevoie de o exfoliere. O puteți realiza prin masarea mâinilor cu un produs special destinat acestei operațiuni. Sau puteți încerca un scrub natural dintr-un amestec de zahăr şi ulei de măsline, câte o linguriță din fiecare. Masați cu pasta obţinută mâinile, atât pe palme, cât şi pe degete. Zahărul va îndepărta celulele de piele moartă, iar uleiul de măsline va hidrata pielea şi cuticulele.

În timpul zilei, folosiți o cremă pentru mâini pe bază de apă, cu o textură uşoară, care se absoarbe repede în piele, iar înainte de culcare o cremă mai grasă

Rejuvenare cu lumină intens pulsată

După exfoliere, urmează hidratarea în profunzime. Aceasta poate fi făcută prin aplicarea unor măşti mai grase, care pot fi menţinute pe piele chiar şi peste noapte. Aplicați masca pe mâini şi apoi acoperiți-le cu o pereche de mănuşi din bumbac, pentru a stimula absorbţia agenţilor nutritivi în piele. În cazul în care aveți nevoie de o rejuvenare foarte rapidă a mâinilor, puteți recurge la lumina intens pulsată, care redă rapid prospeţimea şi fermitatea mâinilor.