Main menu

header

762 4 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Oţetul din cidru de mere este mult mai mult decât un element nelipsit în asezonarea salatelor. Efectele sale extinse în domeniul frumuseții sunt tot mai bine cunoscute de persoanele care doresc să-și mențină aspectul frumos al pielii și părului în mod natural.

Tonic pentru luminozitatea tenului

762 4 2Oțetul din cidru de mere poate îndepărta cu uşurinţă murdăria şi acumulările de pe piele, fără a o lăsa iritată sau uscată. Este o adevărată loțiune tonică pentru ten, prin conținutul de acizi (alphahidroxic și acetic), care stimulează circulația sangvină la nivelul pielii și contribuie la închiderea porilor dilatați. Pentru a prepara o loțiune tonică, se amestecă o lingură cu oțet din cidru de mere în două ceșcuțe cu apă. Cu ajutorul unei dischete înmuiate în această soluție tamponați ușor fața, apoi lăsați să se usuce fără a clăti. Mirosul specific va dispărea rapid, iar pielea va rămâne proaspătă și luminoasă.

Ameliorează psoriazisul

762 4 3 Oțetul din cidru de mere face minuni pentru arsurile solare, nu doar pentru că are capacitatea de a calma senzația neplăcută, ci și prin faptul că elimină petele rămase după sesiunile de plajă. Înmuiați un prosop într-o soluție preparată din 1/2 ceșcuță cu oțet din cidru de mere și patru ceșcuțe cu apă, apoi aplicați ușor pe zonele pielii afectate de arsura solară. Pe lângă ușurarea imediată a senzației neplăcute, această formulă asigură și o vindecare fără urme a locului. De asemenea, consumat intern, în combinația o lingură cu oțet din cidru de mere la un pahar cu apă, are efecte benefice în caz de psoriazis. Lichidul se consumă imediat ce a fost preparat și dintr-odată, arată elle.com.

Reduce semnele îmbătrânirii chipului

762 4 4Potrivit specialiștilor, oțetul din cidru de mere este un aliat de nădejde împotriva semnelor de îmbătrânire a chipului. De altfel, este folosit de generații în acest scop, cu efecte remarcabile. Preparați un lichid din părți egale suc de ceapă și oțet din cidru de mere și aplicați loțiunea cu ajutorul unei dischete demachiante. Procedura se repetă zilnic, timp de câteva săptămâni, iar rezultatele surprinzătoare vă pot determina să renunțați la produsele cosmetice costisitoare.

Inamicul calusurilor

Oțetul din cidru de mere este un bun prieten al pielii picioarelor. Pentru persoanele care suferă de „piciorul atletului”, acel aspect de labă deformată, simpla scufundare a picioarelor într-o soluție din părți egale oțet din cidru de mere și apă are un efect vizibil și rapid. După câteva zile de repetare a acestei proceduri seara, înainte de culcare, se poate observa o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii picioarelor. Totodată, oțetul din cidru de mere este un inamic binecunoscut al calusurilor. Înmuiați un prosop moale în oțet din cidru de mere, masați zona cu probleme și lăsați cârpa cu oțet să acționeze peste noapte. A doua zi se va putea observa că locul afectat este mult mai ușor de tratat.

Conferă strălucire și rezistență părului

Şamponul şi produsele de styling pentru păr pot crea acumulări de reziduuri, încărcând părul şi făcându-l să pară fără viaţă. Însă acidul din oţetul din cidru de mere combate aceste neajunsuri şi îi redă părului strălucirea naturală. După ce ați aplicat șamponul și ați clătit, amestecați o lingură cu oţet din cidru de mere într-o cană cu apă caldă şi turnați-l peste păr. Lăsați să acţioneze timp de două minute înainte de a clăti ca de obicei. De asemenea, oțetul din cidru de mere este ideal ca alegere naturală pentru persoanele cu mătreață. Prin proprietățile sale antifungice, acest oțet reechilibrează pH-ul pielii și previne formarea ulterioară a mătreții. Se face o soluție din părți egale oțet din cidru de mere și apă, care se toarnă pe păr și se masează ușor. Apoi continuați cu rutina obișnuită de spălare a părului. Procedura se repetă o dată pe săptămână pentru prevenție sau la fiecare 48 de ore în caz de mătreață abundentă.

Deodorant natural eficient

762 4 5Dacă alegeți să eliminați produsele pline de chimicale din comerţ, care furnizează o mulțime de substanţe toxice pentru piele, oţetul din cidru de mere este un înlocuitor perfect al deodorantului. Aplicați pur şi simplu câteva picături de oţet la subraţ, după duș. Proprietăţile antibacteriene ale lichidului vor ucide bacteriile care produc mirosurile neplăcute. De altfel, oțetul din cidru de mere este redutabil și pentru combaterea mirosului neplăcut al cavității bucale. O apă de gură eficientă și mai ales naturală se prepară din o linguriţă cu oţet din cidru de mere diluat într-o jumătate de cană cu apă caldă. Folosiți lichidul ca apă de gură. Pentru că omoară bacteriile eficient, veți scăpa și de respiraţia urât mirositoare, şi de afecţiunile gingivale. Nu în ultimul rând, oțetul din cidru de mere albește dinții. Dacă faceți gargară cu o soluție preparată din o linguriță cu oțet diluată într-o ceșcuță cu apă înainte de a peria dinții și repetați procedeul zilnic, în scurt timp veți observa efecte dintre cele mai îmbucurătoare.

Mască de faţă dezinfectantă

Puteţi folosi oţetul din cidru de mere pentru a crea o mască de faţă naturală, excelentă pentru problemele de care suferă tenul, mai ales dacă acestea sunt cauzate de poluare sau de acumularea de bacterii. Amestecați o porţie egală de oţet din cidru de mere cu argilă, până rezultă o pastă. Puteţi adăuga şi câteva picături de uleiuri esenţiale pentru iluminarea tenului. Întindeți amestecul pe ten, lăsați să acționeze timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă călduţă.

„Beau în fiecare zi oțet din cidru de mere. Nu are un gust grozav, dar este nemaipomenit pentru piele“ (Zoe Kravitz, actriță)

Loţiune după ras

762 4 6Ca opțiune naturală de a închide porii deschiși după operațiunea de bărbierit, oțetul din cidru de mere se dovedește un aliat redutabil al pielii sensibile. Calmează iritațiile, lăsând pielea proaspăt bărbierită moale, catifelată și curată, notează experthometips.com. Pur și simplu aplicați-l așa cum faceți cu aftershave-ul obișnuit, cu avantajul că oțetul din cidru de mere nu vă va umple fața de chimicale pe care pielea cu porii deschiși le absoarbe imediat după ras. De altfel, oțetul din cidru de mere este faimos pentru „cauterizarea” leziunilor pielii. Este de mare folos pentru cei care suferă de acnee, întrucât echilibrează pH-ul pielii, elimină bacteriile de la suprafața tenului și absoarbe grăsimea în exces. Amestecați o parte oțet din cidru de mere la 3/4 părți apă și aplicați soluția direct pe piele, cu o dischetă de vată. Lăsați să acționeze timp de zece minute, apoi clătiți. Dacă este posibil, repetați acest tratament chiar și de trei ori pe zi, pentru rezultate spectaculoase.