Main menu

header

de Cristina Tache

După vârsta de 30 de ani, cremele de noapte trebuie să facă parte din rutina de îngrijire a oricărei femei. Aceste produse au fost concepute pentru a îmbunătăţi calitatea pielii pe timpul nopţii. Ele sunt benefice pentru a întârzia sau preveni primele semne ale îmbătrânirii, cum ar fi ridurile. Vă propunem un mic ghid de utilizare a cremelor de noapte, care să vă ajute să folosiţi corect aceste produse de îngrijire.

Stimulează regenerarea celulară
S-a dovedit ştiinţific că, în timpul nopţii, pielea absoarbe cu capacitate maximă ingredienţii activi. Aceste creme conţin substanţe ce hrănesc şi repară pielea deteriorată de factorii externi şi încetinesc îmbătrânirea ţesutului.
Astfel, cremele pentru noapte hidratează pielea, stimulează producerea de colagen şi de elastină, îmbunătăţesc circulaţia sângelui. De asemenea, acţionând în timpul nopţii, aceste produse previn lăsarea pielii, o catifelează, îi îmbunătăţesc aspectul, redându-i elasticitatea şi stimulează totodată regenerarea celulară. Cele mai multe creme pentru noapte conţin vitaminele C, A sau E, ulei de Jojoba, aloe vera, miere, uleiuri esenţiale sau componente antiîmbătrânire (retinol, peptide, antioxidanţi, colagen).

Produsul potrivit, în funcţie de... vârstă
Este indicat să evitaţi cremele cu formule dense, pentru că acestea încarcă porii excesiv, iar pielea nu mai poate respira în mod natural. Sunt recomandate produsele cu texură uşoară, hipoalergice, noncomedogenice (nu încarcă porii) şi fără miros. De asemenea, trebuie să ţineţi cont şi de vârsta pe care o aveţi. Astfel, la 20 de ani, crema de noapte trebuie să fie pe bază de ingredienţi naturali (miere, aloe vera, muşeţel). La 30 de ani căutaţi un produs cu ingredienţi activi antiîmbătrânire (retinol, colagen, aminoacizi, vitamine). Începând cu 40 de ani, folosiţi creme care să trateze ridurile mai profunde şi să prevină lăsarea pielii. Sunt indicate produsele pe bază de ceramide, peptide, uleiuri esenţiale şi vitamine, colagen sau retinol.

Prima etapă: demachierea
Aplicarea corectă este esenţială. Primul pas trebuie să fi curăţarea feţei. Folosiţi un săpun facial uşor sau un demachiant potrivit tipului dumneavoastră de ten, pentru a îndepărta impurităţile acumulate în timpul zilei.
Lăsaţi pielea să se usuce înainte de a aplica crema. Apoi luaţi o cantitate suficientă de loţiune cu vârfurile degetelor şi aplicaţi pe faţă, evitând zona ochilor. Masaţi uşor, în sus şi spre exterior, pentru a ridica pielea.
Pentru zona din jurul ochilor folosiţi un produs special.
Pentru tenul acneic căutaţi produse care să nu conţină ulei. Sunt potrivite cremele pe bază de peroxid sau benzoil.
Folosiţi produse ce stimulează circulaţia sângelui şi oxigenarea, pentru că ajută împotriva deshidratării.

Reduc ridurile

Diferenţa dintre cremele de zi şi cele de noapte constă în ingredienţii pe care îi conţin. Produsele pentru zi au o textură mai uşoară şi se bazează pe substanţe ce hidratează şi protejează pielea de razele ultraviolete. Cremele pentru noapte conţin ingredienţi activi, ce luptă împotriva îmbătrânirii, stimulează regenerarea celulară, redau elasticitatea pielii şi reduc ridurile.