Main menu

header

766 4 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

De la podoabe la culoare sau model de tunsoare, coafurile anului 2020 sunt, înainte de orice, o declarație de feminitate. Simple sau spectaculoase, pun în valoare chipul și ținuta la orice vârstă.

Bentițe spectaculoase

Unii dintre cei mai renumiți stiliști britanici dau reperele coafurilor anului 2020 și, în linii mari, trendurile care vor marca și anii viitori. „Una dintre cele mai importante tendințe la acest început de an sunt bentițele. Versatile, ușor de folosit și de asortat, au avantajul că maschează perfect un păr care nu este proaspăt spălat și camuflează orice defecte pe care le-ar putea avea podoaba capilară”, consideră Justine Marjan.

Permanentul modern

Una dintre marile mode ale anilor 1980, permanentul, a reintrat în prim-plan în anul 2019 și va continua și în acest an, sunt de părere hairstiliștii. „Permanentul modern, lejer, se potrivește și cu breton, și fără, și pe un bob franțuzesc, și pe o tunsoare shag, și pentru un păr drept și lung, și pentru lungimea medie. În plus, are avantajul că durează circa patru luni, în cazul în care vă răzgândiți”, explică specialiștii „The Hair Bros”.

Linia „castron”

766 4 2Părul scurt nu a ieșit niciodată din tendințe, femeia modernă preferându-l de multe ori pentru confortul pe care îl implică. În 2020, unul dintre trendurile cele mai accentuate este linia scurtă „castron”, precum și celelalte formule care s-au consacrat în anul 2019 și care continuă. „Pentru persoanele care doresc o astfel de tunsoare, modele ca Charlize Theron, Kirsten Stewart sau Emma Thompson sunt de referință”, punctează Paul Edmonds.

Roșu, roșu, roșu…

În 2020, a obține roșul perfect, culoare care se poartă pe scară largă, este o provocare, dar și o declarație de mare vogă. „În acest an predomină roșul romantic, din perioada prerafaelită, cu șuvițe de auriu și cupru intercalate”, detaliază Josh Wood. Specialiștii recomandă să vă colorați părul la saloanele de înfrumusețare, pentru a obține exact nuanța de roșu care să vă pună cel mai bine în valoare trăsăturile și, în același timp, să fie rezistentă și în trend.

Panglici mătăsoase

766 4 3Pentru persoanele care poartă părul lung, anul 2020 vine cu un trend plin de romantism - panglicile mătăsoase, trimitere la podoabele de secol al XVIII-lea. Panglicile pot fi dintr-o piele fină, din mătase sau din catifea. Sunt un accesoriu ieftin, dar de mare efect și foarte la modă, arată experții. Este indicat ca înainte de a pune panglica să prindeți părul cu un elastic, mai ales dacă este bogat sau proaspăt spălat.

Decolorări îndrăznețe

Unul dintre trendurile anului 2019 care continuă și chiar se amplifică şi anul acesta este decolorarea îndrăzneață, vizibilă, a șuvițelor frontale. „Acest tipar este foarte ușor de întreținut, este spectaculos, foarte la modă și simplu de purtat, avantajând foarte multe persoane. Nu este de mirare că tot mai mulți aderă la decolorările de acest fel”, spune Alex Brownsell.

Albastru clasic

766 4 4Culoarea anului 2020, albastrul clasic, generează, cum era de așteptat, o avalanșă de colorări ale părului în această nuanță care imprimă modernitate și nonconformism. „În saloanele noastre se cere frecvent albastrul clasic pentru păr, pe care îl obținem după decolorare, cu șampoane și balsamuri speciale, argintii, ca să avem baza perfectă pentru un albastru profund, impecabil”, adaugă Brownsell.

Întoarcerea la anii 1980

Moda de coafuri a anilor 1980 se întoarce în forță, cu linia mai scurtă în față și părul mai lung în zona cefei, model care accentuează pomeții și, în același timp, lungește gâtul. Nu are nevoie decât de o uscare simplă, lejeră, fără placă sau perie, se pretează oricărui tip de păr și arată foarte bine cu un colier. „Părul tuns după modelul anilor 1980, ușor ondulat, tras într-o parte și prins cu o agrafă sau un pieptăn va fi un mare trend anul acesta”, este de părere Charlotte Mensah.

Culorile curcubeului

Clientela marilor saloane de coafură cere pentru anul 2020 culoare îndrăzneață și confort, precum și ușurința de a aranja părul în fiecare zi. Unul dintre marile trenduri este amestecul de nuanțe, culorile curcubeului reflectate cu artă și cu bun gust pe șuvițe. „Realizarea unui astfel de tipar în mod profesionist asigură frumusețea părului inclusiv pe parcursul procesului de creștere, când podoaba capilară continuă să arate minunat”, declară Sophia Hilton.

Valuri lejere

O altă declarație de romantism și feminitate foarte la modă anul acesta este părul aranjat în valuri lejere, care curg fermecător pe spate. „Voluminoase, aceste șuvițe încep să se onduleze ușor dinspre față și curg. Se realizează foarte ușor, prin simpla răsucire a unor porțiuni mai mici de păr. După ce ați ondulat tot părul, treceți prin el cu un pieptăn cu dinții rari și difuzați lejer puțin fixativ”, recomandă Justine Marjan.

Noduri japoneze

După ce anul 2019 a consemnat o explozie de împletituri, simple sau împodobite cu funde și perle, 2020 vine cu un trend mai special, inspirat din Asia: nodurile japoneze pentru păr. „Hairstylingul acestui an va fi influențat masiv de modelele japoneze, de la podoabe la tipare de aranjare. În această cultură, este vorba despre stiluri de împachetare a părului mai puțin obișnuite pentru occidentali, implicând linii mai curate și secțiuni mai distincte”, reliefează Zoe Irwin.

Tunsoarea bob, atât de populară și de versatilă, rămâne în mare vogă în anul 2020, cu stilul drept în prim-plan

Bretonul, în revenire spectaculoasă

Se știe dintotdeauna că bretonul întinerește și pune ochii în evidență. Există persoane care nu renunță niciodată la breton, iar pentru acestea, dar și pentru cele care vor să încerce un look ultramodern, anul 2020 vine cu un model special. „Bretonul la modă este mai lung, arată excelent cu extensiile de gene care se poartă, iar stilul este Brigitte Bardot, anii 1970”, afirmă Jen Atkin. În ceea ce privește atât de populara coadă de cal, care a marcat, ca trend, anul 2019, aceasta rămâne în vogă, dar se poartă mult coborâtă la nivelul cefei, permițând panglici romantice și mai multă lejeritate a imaginii de ansamblu. „Rămâne în trend și varianta ridicată în vârful capului, prinsă cu o șuviță de păr sau cu bandă de culoare neagră”, detaliază Charlotte Mensah.