Main menu

header

768 4 2de Călin Popa şi Eduard Popa

Nu se pot imagina frumusețea și strălucirea unei apariții feminine dacă pielea gâtului și cea a decolteului nu este la fel de fermă și de îngrijită cum este cea a tenului. Așadar, pentru doamnele și domnișoarele care nu lasă înfrumusețarea incompletă, iată câteva formule naturale antirid pentru această parte importantă a oricărei apariții impecabile.

Mierea hidratează

Dacă ați trecut de o anumită vârstă și aveți nevoie de un efect mai rapid și mai profund de rejuvenare pentru pielea de pe gât și decolteu, puteți recurge la fructele exotice, renumite pentru capacitatea lor de a stimula elastina şi colagenul, cele două substanţe absolut necesare pentru menţinerea elasticităţii pielii şi amânarea apariției ridurilor. Pentru o mască foarte eficientă aveți nevoie de un fruct de papaya, un kiwi, 1/2 mango și două linguri cu ulei de măsline. Mixați fructele în blender până când obţineți un piure, adăugați uleiul de măsline, apoi aplicați masca rezultată pe gât şi decolteu. După 20 de minute, o puteţi îndepărta cu apă călduţă. La rândul său, mierea hidratează și hrănește pielea. Formula pentru gât neted și decolteu perfect este un amestec din două linguri cu miere, o lingură cu suc de lămâie proaspăt stors și câteva picături de ulei de măsline. Într-un bol din ceramică sau din inox (de evitat plasticul) puneți mierea și sucul de lămâie. După ce se mixează bine, adăugați uleiul de măsline. Aplicați masca pe gât și decolteu, lăsați să acționeze zece minute, apoi îndepărtați-o cu apă călduță și clătiți din abundență, până când pielea rămâne perfect curată. După tratament puteți masa ușor zona cu crema pe care o folosiți în mod obișnuit pentru față.

Merele estompează ridurile fine

Pielea gâtului și a decolteului arată vârsta cel mai repede, întrucât în aceste zone pielea este subţire, fină şi foarte expusă razelor soarelui, prin urmare riscă o îmbătrânire prematură. În aceste condiții, grija pentru fermitatea pielii de pe gât și decolteu implică demachierea în fiecare seară și aplicarea, o dată pe săptămână, a unui exfoliant blând. De asemenea, se impune o mască naturală. De pildă, puteți apela la mere. Aveți nevoie de două mere fără cotor și 1/4 pepene galben de mărime medie, fără seminţe. Puneți fructele într-un blender şi mixați-le împreună, până ce obţineți o pastă. Aplicați masca pe gât şi decolteu şi îndepărtați-o după ce se usucă pe piele. Repetați aplicarea cel puţin o dată pe săptămână, iar strălucirea nu va întârzia. În plus, ridurile fine vor dispărea curând.

Bananele catifelează

Pline de antioxidanți, bananele și căpșunile pot revigora în profunzime pielea gâtului și a decolteului, conferindu-i, în același timp, catifelare și elasticitate. Puteți prepara masca din: o banană, șase căpşuni, o lingură cu făină de ovăz, o linguriță cu miere, două linguri cu lapte. Mixați banana şi căpşunile într-un blender, apoi combinați fructele cu restul ingredientelor. Aplicați masca pe gât şi pe decolteu şi clătiți după 15 minute. Formula cremoasă rezultată este excelentă în special atunci când sezonul cald vă determină să renunțați la eșarfe. Iar dacă doriți să detoxificați rapid și să reîmprospătați vizibil pielea gâtului și a decolteului, preparați o mască din citrice. Aveți nevoie de pulpa de la 1/2 portocală, de la 1/4 lămâie și două piersici fără sâmburi. Puneți toate ingredientele într-un blender şi mixați-le bine. Aplicați masca de fructe pe gât şi pe decolteu, cu grijă la sucul rezultat, care poate păta.

SFAT. Pentru a proteja pielea de pe gât și decolteu, folosiți în sezonul cald loțiuni de protecție solară care să protejeze pielea de ridare și de îmbătrânire prematură.