Main menu

header

769 4 4de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Zona intimă a femeii nu poate fi exclusă din rutina obişnuită de igienă și înfrumusețare. Aceasta implică însă obiceiuri diferite şi este foarte importantă, întrucât partea respectivă a corpului este deosebit de sensibilă şi poate fi mult mai predispusă la infecţii.

Iluminare, exfoliere și vaporizare

Îngrijirea intimă a trecut, în ultima vreme, de la simpla igienă la înfrumusețare cu ajutorul produselor cosmetice. De pildă, brandul The Perfect V a lansat recent o linie completă pentru zona bikinilor, care include produse de iluminare, exfoliere și vaporizare de substanțe hidratante pentru această parte a corpului, anunță scmp.com. „Am cercetat în detaliu ce produse ar putea fi optime pentru zona intimă și am realizat că oferta rămăsese undeva în anii 1950, iar aceste produse erau întotdeauna ascunse în spatele rafturilor, în recipiente care seamănă cu odorizantele de cameră. Am constatat că există o mulțime de cosmetice pentru fiecare parte a corpului, cu excepția zonei bikinilor”, explică Avonda Urben, fondator al Perfect V. Bazat pe ingrediente naturale nordice, acest set de îngrijire conține în principal extracte de fructe de pădure, merișoare și afine îndeosebi, cunoscute pentru conținutul de antioxidanți și vitamine și, de asemenea, pentru efectele de excepție asupra sănătății și frumuseții pielii.

Curățare cu săpun special

Vaginul are un pH mai acid decât restul corpului, ceea ce ajută la păstrarea sub control a echilibrului dintre bacteriile prietenoase sănătoase şi cele dăunătoare. Dacă urmaţi obiceiuri igienice intime corespunzătoare, puteţi evita suprimarea acestui echilibru al pH-ului şi, prin urmare, apariția infecţiilor vaginale. În mod tradiţional, se utilizează săpunul sau gelul de duș pentru a curăţa zonele intime, dar folosirea săpunului clasic pentru spălarea zonei intime nu este recomandată, deoarece distruge flora vaginală naturală, ceea ce, la rândul său, va permite bacteriilor dăunătoare să crească progresiv şi să lase loc liber inflamaţiilor. Pentru evitarea acestor dezechilibre locale, experții recomandă spălarea zonei intime exterioare cu apă călduţă şi, atunci când aveţi nevoie şi de un agent de curăţare, încercaţi un săpun intim special conceput pentru pielea delicată din această zonă.

Formule naturale, antialergice

Odată cu creșterea progresivă a părții din industria frumuseții care se adresează zonei intime, au apărut și produsele de îngrijire personală. Din păcate, foarte puţine dintre ele sunt cu adevărat sănătoase și benefice. Cele mai multe conţin cantităţi mari de substanţe de sinteză, derivaţi din petrol şi alte chimicale nocive pentru bariera naturală de protecţie a pielii, provocând dezechilibre ale pH-ului, iritaţii şi alte complicaţii. În acest context, cea mai sigură soluţie o reprezintă produsele naturale de îngrijire intimă. În locul săpunurilor standard, alegeți o formulă intimă naturală, fără alergeni, parabeni sau SLS, care să conţină şi ingrediente active, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, ce ajută la menţinerea igienei şi prospeţimii zonei intime, fără a produce dezechilibre. Săpunurile intime naturale sunt mult mai delicate, nu conţin ingrediente dăunătoare şi pot fi folosite în siguranţă inclusiv de persoanele cu alergii.

Piața globală a produselor de îngrijire intimă pentru femei a depășit 1 miliard de dolari în 2018 și va crește cu 3,5 procente până în 2025