Main menu

header

771 4 2de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Pentru cei care își permit, tratamentele antiîmbătrânire includ toate aspectele interioare și exterioare: crioterapie, sesiuni de antrenamente cu antrenori personali, masaj, vitamine, suplimente, analize medicale detaliate. Adunate, însumează sume deloc de neglijat.

„Jumătate din avere pentru zece ani de sănătate în plus”

Atunci când conducerea Băncii de Investiții UBS a realizat un chestionar la care au răspuns milionarii care alcătuiesc instituția financiară, nouă din zece respondenți au afirmat că „sănătatea este mai importantă decât banii” și că „și-ar da jumătate din averea acumulată pentru zece ani de sănătate în plus”. Acest mod de a gândi a generat foarte repede o adevărată industrie care să le pună la dispoziție celor câțiva aparținători ai procentului de 1% din populația globului care deține 99% din bogățiile lumii toate modalitățile moderne de a „cumpăra” antiîmbătrânirea. La prețul potrivit: 100 de lire sterline pentru trei minute de crioterapie, 200 de lire sterline o sesiune de antrenament (cel puțin patru pe săptămână…), 150 de lire sterline calupul de vitamine, 160 de lire sterline ședința de masaj, toate acestea fără tratamentele de înfrumusețare și procedurile medicale de control amănunțit.

Camere cu oxigen hiperbaric care accelerează vindecarea, infuzii cu celule stem

771 4 3Exclusivistul Arts Club, din Londra, a realizat un parteneriat cu emblematica firmă austriacă de înfrumusețare Lanserhof și pun împreună la dispoziția celor care au suficienți bani în cont serviciile unei clinici ultramoderne, care le stă la dispoziție bogaților cu radiografii, teste ADN, ședințe de osteopatie, terapii cu unde de șoc, acupunctură etc. De asemenea, la intervale regulate, au loc conferințe la care participă miliardari, oameni de știință și profesioniști care prezintă invenții ale tehnologiei ce par desprinse din filmele SF, toate direcționate spre „nemurire” - camere cu oxigen hiperbaric care accelerează uimitor vindecarea, infuzii cu celule stem la 875 de lire sterline repriza și multe altele. „Au muncit din greu, au strâns avere și acum întreabă cum pot prelungi cât mai mult această viață. Vor să aibă controlul și vor să înțeleagă cum se simte adevărata stare de sănătate”, explică doctor Sabine Donnai, fondator al serviciului de evaluare și strategie pentru sănătate Viavi, dedicat celor foarte bogați. Într-o singură zi, aici se pot face toate analizele imaginabile, de la scanning transvaginal și radiografie mamară la screening hormonal și teste pentru determinarea toxicității organismului, notează elle.com. Un plan complet costă 15.000 de lire sterline…

Antrenamente personalizate

771 4 4Pe direcția de fitness, bogații lumii, clientela cea mai selectă din toate domeniile, apelează la servicii de antrenamente personalizate, cu antrenori proprii de top și programe realizate special pentru fiecare în parte. Dacă este nevoie, antrenorii se deplasează oriunde le spun clienții care plătesc peste 13.000 de lire sterline pe an pentru un abonament ce include și plan de vitaminizare, și fizioterapie. Alte oferte sunt capsulele cu oxigen, camerele speciale, individuale, cu forme futuriste, în care clienții fac antrenamentele singuri și, bineînțeles, o discreție absolută și intimitate garantată pentru celebrități și milionari.

În medie, un bogătaș care dorește tratamente faciale de ultimă generație, sesiuni de radiofrecvență pentru ten și microneedling are o notă de plată de 10.000 de lire sterline pe an