Main menu

header

776 5 1de Călin Popa şi Adrian Barna

Oricâte inovații ar avea loc în lumea manichiurii, primul comandament este acela de a avea unghii sănătoase. Cum rutina de înfrumusețare nu poate ocoli aspectul mâinii, experții recomandă cele mai recente mijloace de a vă asigura că aveți un suport optim pentru o manichiură spectaculoasă.

Hidratarea perfectă cu ulei pentru cuticule

Nu toate doamnele și domnișoarele au unghii frumoase și sănătoase în mod natural. Dacă pentru primul aspect au intervenit mijloace tehnologice care pot schimba radical aspectul unghiilor, la capitolul sănătate este nevoie de unele măsuri de ultimă oră, testate și recomandate de specialiști. Potrivit expertului în manichiură Ama Quashie, din Londra, prima regulă de care trebuie să țineți seama pentru a avea unghii sănătoase este hidratarea. „Unghiile puternice sunt unghiile sănătoase, iar pentru asta este nevoie să fie hidratate constant. Pentru asta puteți aplica zilnic un ulei de jojoba sau altă formulă de ulei organic pe cuticule, indiferent dacă doriți să vă faceți o manichiură elaborată sau doar ca unghiile dumneavosatră să fie în cea mai bună formă și fără lac”, explică expertul.

Aport de biotină

Potrivit unor studii de dată recentă, fragilitatea unghiilor sau tendința de a deveni casante au drept cauză principală lipsa de biotină (vitamina B7) din organism. „Alimentele bogate în biotină sunt de un real folos pentru întărirea unghiilor și refacerea aspectului acestora, lucru demonstrat de o serie de experimente care au relevat faptul că administrarea de suplimente cu biotină a refăcut unghiile perticipanților la teste”, detaliază nutriționistul Amanda Griggs, de la clinica Khera-Griggs Cleanse, din Capitala britanică. Alimentele recomandate sunt ficatul de pasăre, ouăle, somonul, avocado, conopida, zmeura, pâinea din făină integrală. Alte trucuri dietare pentru unghii impecabile se referă la aportul de proteine și acizi grași Omega 3 și, de asemenea, de minerale cum sunt, zincul, care elimină petele albe, sau fierul, care previne formarea crestăturilor.

Tratament cu keratină

776 5 2Keratina care se găsește în mod natural în unghii este responsabilă cu flexibilitatea acestora. Orice dezechilibru al acestui element are efect direct asupra sănă- tății și aspectului unghiilor. Pentru corectarea eventualelor dezechilibre, experții recomandă tratamentul specializat cu keratină. Pe lângă produsele standardizate, un tratament natural capabil să stimuleze keratina este amestecul dintre două lingurițe cu ulei de ricin și o linguriță cu ulei din germeni de grâu. Frecați unghiile cu această combinație, lăsați să acționeze cinci minute, apoi înlăturați surplusul.

Formule de lac natural

Specialiștii în manichiură citați de elle.com recomandă opțiunile mai naturale ale lacurilor de unghii. „Mergeți de la trei elemente chimice nocive lipsă la formulele de lac de unghii din care lipsesc 13 astfel de compuși”, detaliază Quashie. Iar pentru un aspect impecabil, aplicați oja întâi pe vârful unghiei, apoi întindeți-o uniform pe restul suprafeței. Totodată, folosiți o cremă de mâini înainte de a le picta, în așa fel încât acetona și chimicalele din ojă să nu usuce excesiv pielea din jurul unghiei.

Acetona foarte concentrată poate dăuna serios calității și sănătății unghiilor, așadar experții recomandă formulele mai blânde, eventual chiar brandurile care nu au printre ingrediente acest element