Main menu

header

777 4 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Una dintre cele mai recente tendințe de beauty într-o lume care abundă de formule cosmetice este sistemul de fitness pentru tonifierea tenului. Printre avantajele notabile ale procedeului se numără faptul că este natural, ieftin și poate fi efectuat acasă.

Lifting facial natural

De multă vreme, persoanele preocupate de frumusețe au încercat tot ce a avut de oferit o industrie de miliarde de dolari în materie de serumuri, dispozitive, loțiuni, creme, măști pentru tonifierea chipului. Dar există și o formulă mult mai simplă, care pornește de la realitatea că fața are mușchi, 43 la număr, care pot fi antrenați ca toți ceilalți. Pornind de la rezultatele unor cercetări care au arătat că exercițiile de fitness pentru față au rezultate excelente, Inge Theron, fondator al Face Gym, a înființat o companie care are la bază principiul că această procedură reprezintă de fapt un lifting facial natural. O sesiune de fitness pentru față implică exerciții cu destinație specială (frunte, colțurile gurii, ale ochilor etc.), cu rezultate direcționate spre întindere, întărire, ridicare, sculptare sau dezumflare.

Tipuri de exerciții

Specialiștii recomandă câteva exerciții simple, pe care le puteți face oricând. În cazul în care nu aveți dureri de gât sau probleme cervicale, puteți încerca întinderea gâtului la maximum, privind în sus, apoi scoateți limba și ridicați-o spre tavan. Mențineți poziția câteva secunde. Este un exercițiu care previne formarea bărbiei duble. De aseme- nea, puteți încerca extinderea vibrației buzelor spre interior, la obraji, cu efect de relaxare a întregii musculaturi a feței. Un alt exercițiu care are ca urmare ridicarea colțurilor buzelor este zâmbetul cu dinții de sus dezgoliți, apoi strecurarea limbii între cele două rânduri de dinți și mișcarea lentă a acesteia de la stânga la dreapta, repetând de trei până la cinci ori, notează greatist.com. La rândul lor, dermatologii susțin trendul. „Exercițiile pentru mușchii faciali dau rezultate în principal în ceea ce privește eliberarea de tensiune a anumitor zone care se ridează mai devreme”, susține Joshua Zeichner, din New York.

„În viața de fiecare zi folosim doar 20% dintre mușchii faciali pentru mișcările obișnuite“ Koko Hayashi, fondator al Face Yoga with Koko