Main menu

header

777 4 2de Carmen Ciripoiu şi Gabriela Comşa

Indiferent ce anotimp este afară, cuticulele îngrijite necorespunzător devin uscate și se rup, iar de aici la apariția infecțiilor la nivelul unghiei, nu mai e decât un pas. Iată câteva soluții eficiente pentru protejarea cuticulelor.

Folosiți un amestec din ceară de albine, ulei de caise și ulei de lavandă

Specialiștii recomandă să aveți grijă, mai ales iarna, la ce săpun folosiți dar și la detergentul de vase, altfel cuticulele devin inestetice și se usucă. O cremă eficientă o puteți obține amestecând ceară naturală de albine cu ulei esențial de caise și ulei esențial de lavandă. Puneți într-un bol o linguriță cu boabe de ceară de albine și jumătate de linguriță cu vaselină. Aşezați bolul deasupra unui ibric cu apă clocotită și amestecați ușor pentru a omogeniza cele două ingrediente. Luați bolul de pe foc și adăugați zece picături de ulei esențial de caise și zece picături de ulei de lavandă. Turnați crema cât e caldă într-o cutiuță curată. Masați unghiile de trei ori pe săptămână.

Oțetul de mere are efecte hidratante

La rândul său, mierea hidratează țesutul și grăbește vindecarea cuticulelor. Stați cu mâinile în apă călduță un sfert de oră, apoi masați ușor cu miere, lăsați să acționeze o jumătate de oră și îndepărtați cu apă călduță. Efecte hidratante și antibacteriene are și oțetul de mere. Faceți o soluție din părți egale de apă călduță cu oțet de mere și înmuiați mâinile. De asemenea, puteți masa cuticulele cu vitamina E sau cu ulei încălzit de măsline, avocado, migdale, ricin sau cocos. Ulterior, acoperiți mâinile cu mănuși din bumbac și lăsați așa peste noapte. În acest fel, unghiile nu vor mai fi fragile. Pentru a avea cuticule moi, introduceți în dietă calciu, fier și vitaminele din complexul B. Nu uitați să vă hidratați zilnic mâinile, iar în acest sens, după fiecare spălare a acestora aplicați o cremă grasă.