Main menu

header

de Cristina Tache

Pielea gâtului şi a bustului este foarte sensibilă şi are nevoie de îngrijiri speciale. Niciodată nu este prea devreme să acordaţi atenţie aspectului decolteului. Şi aici pot apărea riduri sau vergeturi, chiar şi la persoanele tinere. Decolteul trădează vârsta şi arată cât de preocupate suntem de îngrijirea noastră. Iată câteva sfaturi care să vă ajute să aveţi un decolteu frumos.

Folosiţi săpun cu pH neutru
Ridurile apar mai ales dacă pielea este foarte deshidratată. Aplicarea unei creme hidratante pe gât şi pe decolteu, precum şi folosirea unui săpun cu pH neutru vor schimba aspectul pielii în bine.
Dacă pielea gâtului este foarte sensibilă, nu aplicaţi produse exfoliante şi nu pulverizaţi parfum în acea zonă, pentru a evita iritaţiile.
Încercaţi măşti hidratante pe bază de fructe şi apă şi înlocuiţi săpunul obişnuit cu loţiuni de curăţare potrivite tipului de piele pe care îl aveţi. Pentru a evita apariţia vergeturilor şi a celulitei pe sâni faceţi masaj. Aplicaţi mişcări circulare, ciupituri delicate şi ungeţi zona cu loţiuni de tonifiere.

Duşurile scoţiene tonifiază
Hidrataţi constant pielea bustului şi purtaţi un sutien care să vi se potrivească.
De asemenea, nu uitaţi de duşurile alternative cu apă caldă şi rece (scoţiene). Sunt eficiente pentru păstrarea fermităţii decolteului şi pentru tonifierea pielii.
Nu vă faceţi prea multe speranţe în legătură cu cremele şi cu gelurile care promit mărirea sânilor. Cel mult veţi observa un plus de fermitate.