Main menu

header

782 4 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Deși modelele pentru manichiură sunt într-o uimitoare varietate, există și tendințe majore, care au anumite repere fixe care le impun și le perpetuează. Pentru anul 2020, în mare vogă este pictarea unghiilor în tonurile vinurilor roșii.

Se potrivește oricărui ton al pielii

Culorile vinurilor roșii inspiră una dintre tendințele cele mai pregnante ale decorării unghiilor, aspect relevat de defilările de pe podiumurile de modă din ultima perioadă. Nu este vorba despre manichiura roșu standard care oricum a reușit să străbată timpurile, ci de nuanțele care imită soiurile de vin roșu și care se potrivesc tuturor tonurilor pielii mâinii, notează elle.com. Aceste variante de manichiură fac degetele să pară mai subțiri și mai lungi, iar mâna pare mai deschisă la culoare și mai tânără. Per ansamblu, oja roșie poate reprezenta și chic, de party, care se asortează perfect cu ruj roşu intens, dar și o îngrijire de fiecare zi, care denotă feminitate și încredere în sine. Pe aceste coordonate, manichiura care imită soiurile de vin roșu se dovedește „o carte câștigătoare” pentru toate vârstele, toate ocaziile și toate ținutele.

Nuanța Pinot noir, elegantă și practică

782 4 2Cu mult purpuriu la bază, manichiura care imită culoarea vinului Merlot este o completare a stilului „noir”, atât de la modă în prezent și care transmite un mesaj puternic, o anume stare de spirit, rebelă și plină de curaj. De asemenea, foarte prezent în manichiura ultramodernă este tonul vinului Pinot noir, un roșu foarte închis, dar vibrant, care se poate potrivi cu un ruj în același ton, dar de nuanță mai deschisă. Această culoare merge foarte bine pe unghii mai scurte și rotunjite, pe care le face să pară ca niște petale de flori nobile. În același timp, această manichiură este și elegantă, și practică. În linia acestor tonuri de roșu se înscrie și modelul care celebrează vinul Bordeaux, nuanță întunecată, plină de pasiune, evocând taninul din struguri și care merge mână în mână, potrivit creatorilor de modă, cu tiparele florale care se vor purta în sezonul cald și cu romantismul coafurilor cu bucle lejere.

Irizațiile de Cabernet fac unghia să pară mai plină

782 4 3Una dintre cele mai populare nuanțe ale manichiurii care se inspiră din vinurile roșii este cea care imită soiul Cabernet, cu irizațiile de prună care fac unghia să pară mai plină. Această manichiură este ideală pentru persoanele cu unghii subțiri și fragile, întrucât le scoate în evidență și le conferă volum. De asemenea, trendul include și nuanțele îndrăznețe, mai deschise, ale vinului Malbec, cu infuzia de culoare care amintește de cireșele coapte și care este ideală pentru manichiura cu unghii lungi, spectaculoase. Ca întotdeauna, vedetele sunt în fruntea trendurilor pe care le urmează întreaga lume a frumuseții, momentul în care Rihanna a apărut cu un pahar cu vin într-o mână cu unghii care se potriveau perfect nuanței din pahar nu a făcut decât să certifice acest trend.

Dintre tonurile manichiurii care imită vinul se detașează nuanțele mai pale ale soiului Gamay, un rosé care poate da o notă de strălucire ținutelor închise la culoare, de gală