Main menu

header

787 4 1de Carmen Ciripoiu şi Carmen Bădulescu

De ce femeile din Orient au o frumusețe aparte? Pentru că acordă o grijă mult mai mare aspectului fizic și apelează la rețete folosite secole la rând de strămoși. Iată cât de simplu este să vă înfrumusețați în stil oriental.

Uleiul de arbore de ceai estompează vergeturile

787 4 2Dacă pentru femeile din Orient multe dintre ritualurile de îngrijire a pielii și a părului sunt abia cunoscute, pentru doamnele crescute în lumea Orientului reprezintă un lucru obișnuit. Unul dintre remediile folosite din cele mai vechi timpuri este uleiul din arbore de ceai, considerat o adevărată minune pentru piele, dar și pentru estomparea vergeturilor. Pentru ca acesta să aibă efectul dorit, se aplică după baie și se masează foarte bine ca să intre în piele. Întrucât este foarte important ca toxinele să fie eliminate din organism, adăugați în apa de baie sare de mare cu alge sau pur și simplu masați corpul cu aceasta, apoi clătiți. Vă veți alege cu o piele care, pur și simplu, va străluci.

Pudra de perle accelerează procesul de înnoire celulară

Un excelent giuvaier cosmetic este considerată pudra de perle, folosită de mii de ani în Orient în tratamentele de înfrumusețare. Purifiantă, matifiantă și puternic exfoliantă, pudra de perle purifică tenul, închide porii și accelerează procesul natural de înnoire celulară. De asemenea, pentru că este antiinflamatoare și antiseptică, pudra de perle reușește să trateze acneea și să redea aspectul catifelat al pielii. Și tot aceasta stimulează producția de colagen și grăbește vindecarea cicatricilor. Amestecați un gălbenuș cu o linguriță cu pudră de perle (o puteți achiziționa din plafar), aplicați pe ten, lăsați să acționeze un sfert de oră, apoi clătiți. Veți fi cu adevărat încântate de rezultatul obținut. Pentru îndepărtarea celulelor moarte, dar și pentru a hrăni pielea, amestecați scorțișoară măcinată cu câteva linguri cu miere și masați corpul, iar în final clătiți.

Măştile cu fasole mung catifelează tenul

787 4 4Ten ca de porțelan la orice vârstă? Se poate, cu o singură condiție: să folosiți măștile cu fasole mung, care au fost utilizate chiar și de împărătesele Chinei pentru a scăpa de neplăcuta acnee. Pentru cine nu știe, fasolea mung este asemănătoare cu mazărea, însă are o formă ovală, înveliș verde și miez galben. Tot ce trebuie să faceți este să măcinați cât mai bine fasolea mung până ce se va transforma într-o pastă, apoi aceasta va fi amestecată cu iaurt natural și întinsă pe față. Rezultatul? Bineînțeles, uimitor. Vă plângeți că aveți riduri? Veți putea scăpa de această problemă folosind orezul. Puneți orez nedecorticat în apă și lăsați până ce acesta capătă un aspect lăptos, apoi aplicați pe față folosind un tampon steril. Un scrub extraordinar îl puteți face tot pe bază de orez. Puneți orez într-o sticlă de apă și lăsați să se înmoaie timp de 20 de minute. Strecurați apa și folosiți orezul rămas pe post de scrub, timp de zece minute. Clătiți cu apă călduță.

Strălucirea părului este posibilă cu apa de rozmarin

787 4 4Ați tot achiziționat produse scumpe pentru păr, care vă promiteau strălucire ca-n reviste, dar s-a dovedit că nu este ceea ce căutați? În Grecia antică, când astfel de produse nu existau, femeile obișnuiau să fiarbă câteva fire de rozmarin în apă. După ce îl lăsau să se răcească complet, își puneau acest amestec pe păr. Apa infuzată are rolul de a hrăni foliculii părului, îngroașă firul de păr și adaugă strălucire. Dacă până acum câțiva ani femeile au folosit zeama de lămâie pentru a-și deschide culoarea părului, ulterior s-a dovedit că aceasta usucă firul, oferindu-i un aspect aspru. Puteți utiliza un alt truc de înfrumusețare, cel al femeilor din Orient, cu ajutorul căruia veți dobândi părul pe care-l visați. Puneți la fiert apă cu câteva margarete, lăsați-o să se răcească timp de cinci minute, apoi distribuiți-o pe păr. În urma acestui amestec, părul dumneavoastră va fi nu doar mai deschis la culoare, ci și mai strălucitor.

Uleiul din semințe de baobab crește producția de colagen

787 4 5Cunoscute în lumea întreagă pentru picioarele lor ferme, femeile din Orient au o soluție simplă, dar extrem de eficientă pentru a scăpa de aspectul de coajă de portocală: uleiul de cocos. Acest parfumat ingredient culinar reușește să accelereze metabolismul și să facă în așa fel încât grăsimile să fie arse cât mai rapid. De asemenea, o altă funcție extrem de importantă a uleiului de cocos este că ajută la detoxifierea corporală. Amestecați ulei de cocos cu zahăr sau sare și veți obține un scrub foarte bun pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii. În plus, pentru a hrăni pielea și a crește producția de colagen, este extraordinar uleiul din semințe de baobab, extrem de bogat în vitamine și acizi grași, dar și antioxidanți și vitamina C. De asemenea, uleiul din semințe de baobab este benefic și pentru pentru pielea crăpată, părul aspru și lipsit de strălucire, dar poate să prevină și ruperea unghiilor. Deși are o denumire exotică, uleiul de semințe de baobab se află pe rafturile tuturor farmaciilor și magazinelor ce comercializează produse de înfrumusețare.

Ceaiul alb și verde au puternice proprietăți antiîmbătrânire

Pe lângă ritualurile vechi, frumusețea orientală are la bază o dietă bogată în alimente care au rolul de a menține pielea frumoasă. În aceste condiții, femeile din Orient consumă zilnic atât miere, cât și castraveți, orez și avocado și adoră cireșele, dar și ciupercile chinezești, întrucât aceste daruri ale naturii încetinesc îmbătrânirea și îmbunătățesc elasticitatea pielii. Pe de altă parte, se răsfață cu ceaiul alb, cel verde și ceaiul oolong, care, spun specialiștii, dacă sunt consumate regulat, au de asemenea puternice proprietăţi antiîmbătrânire. Un alt aliment folosit frecvent în Orient este ginsengul, benefic nu doar pentru organism, dar și pentru a îmbunătăți circulația sângelui, a reduce stresul și a energiza.

Pentru a îndepărta delicat impuritățile, faceți un peeling cu ulei de nigella și unt de shea

Faceţi băi cu lapte proaspăt

Pentru a fi cu adevărat frumoase, femeile din Orient obișnuiesc să facă baie în lapte proaspăt. Cum arată o baie în lapte cu adevărat specială? Stați în lapte aproximativ 20 de minute, pentru ca pielea dumneavoastră să absoarbă toate elementele nutritive din acesta. Și pentru că este extraordinar de hrănitor, uleiul de susan nu lipsește din ritualul de frumusețe al femeilor din Orient. Dacă vreți să aveți un păr cu adevărat invidiat, aplicați puțin ulei de susan și lăsați să acționeze cel puțin o jumătate de oră. Dar uleiul de susan este un miracol și pentru piele, iar în acest sens masați corpul intens, după baie. La început veți avea senzația de piele uleioasă, dar veți constata că până dimineață acesta va fi absorbit total.