Main menu

header

de Cristina Tache

Uleiul de ricin este folosit în cele mai vechi tratamente naturiste, având calităţi extraordinare de întinerire, hidratare şi de păstrare a tonicităţii pielii, de stimulare a creşterii şi regenerării părului, de vindecare a negilor.
Peste toate aceste atribute legate de frumuseţea exterioară, acest produs mai este folosit şi ca laxativ şi purgativ, dar şi în lupta cu probleme de sănătate mai complexe. În prezent, industria cosmetică foloseşte uleiul de ricin în tot mai multe produse. Extractele de ricin au devenit adevărate surse de sănătate pentru organism, dar şi pentru piele. Iată câteva dintre numeroasele întrebuinţări ale uleiului de ricin.

Vindecă negii
Pentru îndepărtarea negilor este nevoie ca porţiunea de piele afectată să fie masată cu ulei de ricin de două ori pe zi. Mişcările trebuie să fie circulare, pentru ca uleiul să fie cât mai bine absorbit de piele. Acelaşi tratament poate fi aplicat şi în cazul aluniţelor.

Regenerează părul deteriorat
Uleiul de ricin are efecte benefice asupra părului ars de soare sau afectat de vopsea. Tratamentul presupune masarea pielii capului cu ulei timp de trei zile consecutiv. Poate fi repetat de două-trei ori pe lună. Firul de păr va fi regenerat şi se va întări.

Combate efectele ochilor obosiţi
Pentru a elimina simptomele ochilor înroşiţi şi obosiţi, înainte de culcare se pun două picături de ulei de ricin în ambii ochi. Vitamina A din compoziţia acestui ulei are efect calmant şi va reda aspectul sănătos al ochilor. Pe lângă efectele enumerate mai sus, uleiul de ricin poate fi folosit pentru hidratarea tenului uscat, vindecarea eczemelor.

Dietă sănătoasă
Dieta pe bază de ulei de ricin este foarte sănătoasă şi se recomandă persoanelor care au probleme de anemie. Poate fi folosită în combinaţie cu orice altă dietă. O linguriţă cu ulei de ricin în fiecare seară va elimina problemele de sănătate ce apar în urma unei diete drastice de slăbire şi va stopa efectele anemiei.