Main menu

header

de Cristina Tache

Berea este considerată un aliment, datorită conţinutului mare de vitamine, minerale, carbohidraţi şi proteine. Din păcate, această băutură îngraşă. Însă, putem să ne folosim de proprietăţile berii şi altfel decât pentru a ne răcori într-o zi toridă de vară. Berea este un ingredient cosmetic eficient, ce poate fi folosit cu încredere în ritualul de îngrijire zilnică. Încercaţi câteva tratamente pe bază de bere şi veţi observa efectele ei minunate.

Aciditate contra gel!
După ce şamponaţi părul, clătiţi-l cu 250 ml de bere bogată în drojdie. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi cu apă din abundenţă. Drojdia şi hameiul dau volum părului, refăcând cuticulele deteriorate. Aciditatea berii ajută la îndepărtarea urmelor de fixativ, ceară, spumă sau gel pentru păr. Tratamentul poate fi repetat de două ori pe săptămână, pentru a reda părului deteriorat strălucirea.

O lingură de bere amestecată cu şampon
Pentru a îndepărta rezidurile din păr şi pentru a-l face mai lucios, puteţi îmbogăţi şamponul preferat cu proprietăţile berii. Amestecaţi o lingură cu bere fiartă cu puţin şampon şi spălaţi părul aşa cum o faceţi în mod normal. Clătiţi cu apă caldă din abundenţă. Acest truc poate fi folosit în special atunci când părul a suferit diverse tratamente nocive (vopsit, întins, ondulat).

Mască pentru tenul obosit
Nu doar părul poate beneficia de pe urma proprietăţilor berii, ci şi pielea. Puteţi prepara o mască dintr-o ceşcuţă cu bere şi o lingură cu miere. Aplicaţi pe faţă cu ajutorul unor dischete de vată şi lăsaţi să acţioneze timp de zece minute. Clătiţi cu apă călduţă. Această mască va împrospăta tenul obosit şi va închide porii. Dacă nu aveţi miere la îndemână, puteţi folosi doar berea, cu care să curăţaţi tenul de câteva ori pe săptămână. Veţi avea o piele mai curată şi mai proaspătă.

Ştiaţi că...

...berea conţine un număr mare de minerale (magneziu, potasiu, fosfor, seleniu) şi de vitamine (B7, B3, B5, B2, B6, B9, B12)?
...se pot face băi cu bere călduţă sau masaje cu produse pe bază de bere?
...berea a început să fie tot mai folosită în industria cosmeticelor, datorită conţinutului mare de vitamine şi de minerale?
...în Austria, Germania şi Cehia există de mult timp centre de întreţinere specializate în tratamente cu bere?