Main menu

header

810 5 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Îmbătrânirea prematură a chipului este o grijă primară pentru orice femeie care vrea să se îngrijească după toate regulile, să arate proaspătă și strălucitoare. Pentru a întârzia cât mai mult acest proces, dar și pentru un aspect strălucitor și proaspăt al chipului, se poate recurge la terapia cu lumină, în toate formele sale disponibile.

Stimulează structurile intracelulare

Procedurile care expun pielea la efectele benefice ale luminii controlate reprezintă mai mult decât tratamente cosmetice. Potrivit specialiștilor, lumina poate fi folo- sită ca terapie complementară pentru accelerarea vindecării plăgilor, calmarea sau atenuarea intensităţii durerii în cazuri de afecţiuni dermatologice şi cutanate, precum și pentru întărirea țesuturilor și asigurarea fermității pielii. Această procedură este utilizată în cazuri de dermatită atopică, psoriazis, herpes. Terapia cu lumină poate ajuta la accelerarea vindecării pielii şi poate reduce disconfortul asociat cu aceste afecţiuni cutanate, fiind un tratament nedureros. Lumina are efecte biostimulatoare, iar atunci când se aplică pe piele, stimulează structurile intracelulare şi biomoleculele sensibile la lumină, fiind inițiate reacţii celulare în lanţ şi declanşate răspunsuri secundare care se pot extinde dincolo de suprafața pielii, spre întregul organism. Tratamentul durează între patru și zece minute ședința, în funcție de afecțiune.

Albastru antiacnee

810 5 2Terapia cu lumină albastră este un tratament noninvaziv pentru acnee, care folosește lumina pentru a ucide bacteriile care provoacă afecțiunea. Fiind o formă de fototerapie, tratamentele cu lumină albastră sunt aprobate pentru acneea vulgaris, care nu a răspuns la alte terapii, și pentru pacienții cărora nu li se pot prescrie medicamente pe cale orală. Terapia cu lumină albastră utilizează lumină în gama albastră a lungimii de undă pentru a ucide bacteria Propionibacterium acnes de la nivelul pielii și nu necesită timp de recuperare. Potrivit unor studii de specialitate, această terapie este eficientă pentru persoanele care suferă de acnee, întrucât nu irită și reduce excesul de sebum. În același timp, acest procedeu este compatibil cu alte terapii împotriva acneei, nu necesită evitarea luminii solare și nu generează cicatrici. Tratamentele cu lumină albastră sunt de obicei efectuate de opt ori, pe o perioadă de patru săptămâni. Fiecare sesiune durează 20-30 de minute, în funcție de gravitatea acneei și de dimensiunea zonei tratate. În urma tratamentului, în jurul zonei tratate se poate observa o ușoară roșeață, ar aceasta dispare rapid. Rezultatele sunt vizibile în două-patru săptămâni, uneori chiar mai devreme.

Tratamentele cu lumină roșie sunt dedicate tenului uscat, pe care îl hidratează în profunzime

LED-urile repară defectele pielii

810 5 3Terapia cu lumină LED este un tratament neinvaziv, pentru față și mâini, care stimulează procesele celulare naturale ale corpului, accelerând refacerea, reparând defectele și redând strălucirea tenului atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Această metodă de terapie cu lumină este recomandată nu doar pentru redarea aspectului tânăr al pielii, ci și împotriva rănilor superficiale, a cicatricilor sau a inflamațiilor care apar la nivelul tenului. Utilizat cu regularitate, acest procedeu duce la distrugerea bacteriilor din profunzimea pielii, la reumplerea șanțurilor care apar în dreptul ochilor și la reducerea ridurilor de expresie. De asemenea, terapia cu LED-uri are și un efect calmant, care maximizează rezultatele procedurii. Acest tip de terapie poate dura circa 20 de minute ședința.